- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
-
© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
23 marca 2014, 08:47
Może to dziwne pytanie ale w przepisach wszędzie jest gotowanie mleka z płatkami owsianymi i pierwsze co przychodzi mi na myśl to: a co z kożuchem? Jeszcze jej nie robiłam a chciałabym spróbować, ale ten nieszczęsny kożuch mnie odpycha:)
Czy płatki owsiane trzeba koniecznie gotować z mlekiem i wodą? Czy można by je podsmażyć na czystej patelni i zalać jogurtem czy to nie to samo?
23 marca 2014, 10:39
Ja gotuję na mleko-wodzie i nie ma kożucha. A ja go tak lubię. :( Poza tym ja swoją owsiankę przygotowuję wieczorem, na noc wstawiam ugotowaną do lodówki, a rano mam gęsty, owsiankowy, zimny pudding. Dla mnie ideał.
23 marca 2014, 10:57
możesz gotować je na samej wodzie lekko osolonej lub bez soli. Jednak jeżeli wolisz smak płatków owsianych z mlekiem to z doświadczenia mogę ci powiedzieć że jeżeli zrobi się korzuch to wystarczy platki wymieszac i on zaniknie a jego smak nie będzie wyczuwalny. :)
23 marca 2014, 12:01
Ja gotuje mleko, ściągam kożuch i zalewam płatki owsiane górskie błyskawiczne. Czekam jakies 2-3 minuty aż zmiekną i jem. Kożuch więcej już sie nie robi