Temat: Kasza jaglana - gotowanie

Czy kasza jaglana zalana wrzatkiem i pozostawiona do napecznienia jest gotowa do spożycia? Czy trzeba ja ugotować by moc ja jeść? chyba nie, prawda?

Kaszę kus kus zalewa się tylko wrzątkiem i odstawia na 5 minut aż napęcznieje. Więc może zacznij jeść kus kus? Jaglaną trzeba gotować ale te gotowanie to zaledwie 15 minut, więc nie długo. 

Pasek wagi

DolceeVitaa napisał(a):

Kaszę kus kus zalewa się tylko wrzątkiem i odstawia na 5 minut aż napęcznieje. Więc może zacznij jeść kus kus? Jaglaną trzeba gotować ale te gotowanie to zaledwie 15 minut, więc nie długo. 

Kuskus nie dla mnie, z weglowodanow jem tylko kasze gryczana, czasem jaglana, quinoa i bardzo rzadko ryż.

Jesli bede chciala bez gotowania to musze kupic płatki jaglane.

A dlaczego nie? Przecież ona jest bardzo podobna w smaku do jaglanej. Próbowałaś? :)

Pasek wagi

jadłam kiedys, ale od dłuższego czasu nie jem zbóż 

DolceeVitaa napisał(a):

Kaszę kus kus zalewa się tylko wrzątkiem i odstawia na 5 minut aż napęcznieje. Więc może zacznij jeść kus kus? Jaglaną trzeba gotować ale te gotowanie to zaledwie 15 minut, więc nie długo. 

Kuskus to bardziej makaron niż kasza. Poczytaj jak sie go wytwarza.

Pasek wagi

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.