Temat: Masło klarowane?

Witam wszystkich :)
Co myślicie o maśle klarowanym?


Zastanawiam się własnie czy będąc na redukcji mozna je spożywać? Pewnie powiecie, że tak, ale bardziej chodzi mi tu o to, czy jest ono zdrowsze od na przykład oleju czy zwykłego masła. I czy na przykład można dodać go troche do warzyw smażonych na patelni na kolację? Jak myślicie, to dobra opcja? Czy lepsze zwykłe masło?
Pasek wagi
duzo zdrowsze :) i cudnie się na nim smaży :)
Pasek wagi
Do smażenia jest na pewno zdrowsze i wygodniejsze niż zwykle masło. I jak najbardziej można go używać na redukcji.
do smazenia idealne
Pasek wagi
Dziekuję za odpowiedzi ! Warzywa juz usmażone
Pasek wagi
jest bardzo zdrowe-poczytaj w necie.uwielbiam je! smaze praktycznie na nim
Pod wzgledem zdrowotnym jest ono takie samo jak zwykłe masło. Jedyna różnica jet taka, że ma wyższą temperature dymienia. Na zwykłym masle jak smażysz to w 9 przypadkach na 10 się przypali to maslo. Klarowane sie nie przypala, to jest jego przewaga :) A czy zdrowsze od oleju? Nie wiem, na pewno potrawy sa smaczniejsze:)
wszystko prawda tylko że kupując gotowe,trzeba zwrócić uwagę na skład, bo najczęściej jest to kupa chemii a nie klarowane masło
to masło jest dobre! Mama współlokatorki, która jest masterem zdrowego żywienia stosuje takie właśnie :)
Klarowane maslo najlepiej zrobic samemu.

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.