- Dołączył: 2009-01-08
- Miasto: Rzeszów
- Liczba postów: 2133
17 listopada 2010, 22:35
Witam! jestem studentka i nie mamy na mieszkaniu piekarnika itp, mamy tylko kuchenkę więc chciałam zapytać czy jak np. zawinę rybę w folię aluminiową i rzucę na rozgrzany tłuszcz to usmaży sie i bedzie w miare "zjadliwa"???? Jak jeszcze i co mogę przygotowywać zeby nie jeść ciągle smażonego???
- Dołączył: 2010-02-04
- Miasto: Siedmiogórogród
- Liczba postów: 741
18 listopada 2010, 09:13
Ja nie smażę w ogóle bo nie mogę jeść takiego mięsa. RYbę natomiast przygotowuję następująco:
- biorę mały rondel, daję do niego z 3cm wody, sypię przyprawę do ryb, zioła prowansalskie i ... rybę
duszę ją aż nie będzie miękka cały czas mieszając. Wychodzi pyszna.
Co do folii na patelni- odradzam, przypali się. Lepiej już daj wodę na patelnię i na tym próbuj usmażyć a raczej upiec rybę.
Daj znać jak poszło ;)