Temat: pytanie!!! Nie wiem jak zrobić....

Witam! jestem studentka i nie mamy na mieszkaniu piekarnika itp, mamy tylko kuchenkę więc chciałam zapytać czy jak np. zawinę rybę w folię aluminiową i rzucę na rozgrzany tłuszcz to usmaży sie i bedzie w miare "zjadliwa"???? Jak jeszcze i co mogę przygotowywać zeby nie jeść ciągle smażonego??? 
Ja nie smażę w ogóle bo nie mogę jeść takiego mięsa. RYbę natomiast przygotowuję następująco:
- biorę mały rondel, daję do niego z 3cm wody, sypię przyprawę do ryb, zioła prowansalskie i ... rybę
 duszę ją aż nie będzie miękka cały czas mieszając. Wychodzi pyszna.

Co do folii na patelni- odradzam, przypali się. Lepiej już daj wodę na patelnię i na tym próbuj usmażyć a raczej upiec rybę.

Daj znać jak poszło ;)

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.