Temat: pytanie!!! Nie wiem jak zrobić....

Witam! jestem studentka i nie mamy na mieszkaniu piekarnika itp, mamy tylko kuchenkę więc chciałam zapytać czy jak np. zawinę rybę w folię aluminiową i rzucę na rozgrzany tłuszcz to usmaży sie i bedzie w miare "zjadliwa"???? Jak jeszcze i co mogę przygotowywać zeby nie jeść ciągle smażonego??? 
yyy... strasznie dziwny pomysł nei wiem czy sie aptelnia nie zmarnuje Oo... Moze lepiej uduś?
mysle ze sie da, tylko nie podpal mieszkania:)
hm... ciekawy pomysł :P a nie lepiej zaopatrzyć się w patelnię teflonową?;>

___
Lilypie Maternity tickers
ja sądzę, że nie uda się zawijając w folię, zjara Ci się ta folia, już nie wspomnę, co się pewnie zniej wydzielają za związki i że pewnie od ryby tego nie odskrobiesz. Albo usmaż, albo uduś ją czy coś.
Pasek wagi
Ja robilam tak, ze zawijalam w folie aluminowa, dodawalam do srodka przyprawy,  na patelnie 5 lyzek wody i nakrywalam pokrywka, 10 minut i pyszna rybka gotowa :)
na teflonowej patelni wszysko możesz smażyc bez tłuszczu bądź na wodzie dusić:) a w supermarketach często są na promocji takie patelnie:)
Najpierw ominąć folią, a później na tłuszcz? Y?
Lepiej ugotuj;))
Jak nie miałam piekarnika, to robiłam tak: trochę wody do garnka, na to metalowe sitko z rybą. Czasem jeszcze pokrywka na górę. Takie danie pseudo na parze

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.