- Dołączył: 2009-01-08
- Miasto: Rzeszów
- Liczba postów: 2133
17 listopada 2010, 22:35
Witam! jestem studentka i nie mamy na mieszkaniu piekarnika itp, mamy tylko kuchenkę więc chciałam zapytać czy jak np. zawinę rybę w folię aluminiową i rzucę na rozgrzany tłuszcz to usmaży sie i bedzie w miare "zjadliwa"???? Jak jeszcze i co mogę przygotowywać zeby nie jeść ciągle smażonego???
17 listopada 2010, 22:45
yyy... strasznie dziwny pomysł nei wiem czy sie aptelnia nie zmarnuje Oo... Moze lepiej uduś?
17 listopada 2010, 22:45
mysle ze sie da, tylko nie podpal mieszkania:)
17 listopada 2010, 22:47
hm... ciekawy pomysł :P a nie lepiej zaopatrzyć się w patelnię teflonową?;>
___
- Dołączył: 2010-08-10
- Miasto: Hokkaido
- Liczba postów: 6384
17 listopada 2010, 23:05
ja sądzę, że nie uda się zawijając w folię, zjara Ci się ta folia, już nie wspomnę, co się pewnie zniej wydzielają za związki i że pewnie od ryby tego nie odskrobiesz. Albo usmaż, albo uduś ją czy coś.
17 listopada 2010, 23:06
Ja robilam tak, ze zawijalam w folie aluminowa, dodawalam do srodka przyprawy, na patelnie 5 lyzek wody i nakrywalam pokrywka, 10 minut i pyszna rybka gotowa :)
Edytowany przez dreamer17 17 listopada 2010, 23:07
- Dołączył: 2006-07-15
- Miasto: Portugalia
- Liczba postów: 9487
17 listopada 2010, 23:58
na teflonowej patelni wszysko możesz smażyc bez tłuszczu bądź na wodzie dusić:) a w supermarketach często są na promocji takie patelnie:)
- Dołączył: 2010-01-01
- Miasto:
- Liczba postów: 6671
18 listopada 2010, 01:44
Najpierw ominąć folią, a później na tłuszcz? Y?
18 listopada 2010, 07:28
Jak nie miałam piekarnika, to robiłam tak: trochę wody do garnka, na to metalowe sitko z rybą. Czasem jeszcze pokrywka na górę. Takie danie pseudo na parze