Temat: Zupy mleczne

kaszki   owsianki sa zdrowe  jake  sa dobre jak   robicie by byly zmaczne ? wiem z eglupie pytanie ale jakis  platkow uzywacie ??

no ja jem owsiankę taką:

3 łyżki płatków owsianych

2 łyżki otrębów pszennych

1 łyżka otrębów owsianych

i dodaje dodatki na jakie mam ochotę.. banan, kakao, miód, cynamon

możesz też mieszać różne rodzaje płatków (owsianie, żytnie, jęczmienne) lub dodać zarodki pszenne

no opcji jest wiele! ;)

Pasek wagi
expression a czy płatki owsiane gotujesz czy poprostu zalewasz mlekiem?
> kaszki   owsianki sa zdrowe  jake  sa dobre jak  
> robicie by byly zmaczne ? wiem z eglupie pytanie
> ale jakis  platkow uzywacie ??

Postarałas sie z pytaniemnie do konca je rozumiem-Kasza manna smakuje mi bardzo,czasem dolewam do niej kompotu tak troszeczke,owsianki nie lubie ale jem z przymusu bo zdrowa,dietetyczna itpczasami dodaje do niej jabłka albo innych owoców.
Z otrębów robie placuszki,albo dosypuje do owsianki
ja dzisiaj zrobiłam tak:
mleko owsiane <1,5 łyzki>
mleko sojowe
płatki kukurydziane <łyżka>
płatki owsiane <2 łyżki> 
otręby pszenne <łpół łyżki>
trochę kulek czekoladowych
odrobina miodu do smaku
i jedna suszona śliwka
mój sposób na owsiankę:
- 3 lub 4 łyżki owsianki zalewam wrzątkiem do wysokości płatków, za ok godzinę są napęczniałe i gotowe. poźniej dodaję owocnp> banan, jabłko starte, ostatnio nawet kilka kulek suszonej żurawiny.Gotuję pół szklanki mleka, zalewam  i dodaję łyżkę otrąb pszennych. Pycha śniadanie i sycące:)
ZALEWASZ MLEKIEM PŁATKI OWSIANE OSTRĘBY CO TYLKO CHCESZ;)))
no  kurcze bo na zdjeciach dziewczyn   tak smacznie  wygladaja.  a ja tylko zalewam mlekiem .  a tam jakies  inne sa :)  ale dziekuje  za pomoc


ja12333 przepraszam za pytanie 

Ja tam wolę gotowce - nesvita i podróby z polo i biedronki, sama robię dzieciakom owsiankę z owocami, z płatków owsianych błyskawicznych, mleka, cukru.... takie niezbyt dietetycznie poprawne ;P
moja owsianka to mleko z płatkami owsianymi czasem dodaje rodzynki , pokrojonego banana lub troszkę jakiś innych płatków.

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.