Temat: Za duże śniadanie? :/

Dopiero zjadłam śniadanie i wydaje mi się że jest zbyt za duże. Zjadłam :

Bułka pełnoziarnista z pestkami dyni plaster sera żółtego,pomidor i szczypiorek do tego jajecznica z 2 jaj na łyżeczce masła + parówka jedynka z ketchupem

Pewnie wyszło gdzieś z 500kcl na samo śniadanie a gdzie reszta :( co myślicie o dużych śniadaniach? 

Normalne śniadanie
No troszkę sporo,ale od czasu do czasu można zjeść więcej;)
Normalne śniadanie, wcale nie jakoś dużo

Lilith900 napisał(a):

Karina15 napisał(a):

Pewnie wyszło gdzieś z 500kcl 
wydaje mi sie ,ze tu jest wiecej kcal,bo: jajecznica z dwooch jaj-to ok.200 kcal,bulka ok.150 kcal       http://www.ilewazy.pl/bulka-pelnoziarnista-wielozbozowa, plaster sera zolteko ok. 140 kcal-zalezy czy byl pelnotlusty,parowka ok.130 kcal     http://www.tabele-kalorii.pl/kalorie,Par%C3%B3wki-Jedynki-Indykpol.html co daje razem:620 kcal.Nie liczylam masla.

plaster sera 140 kcal?:O chyba musiałby byc jakis mega .... Plaster sera ma do 80 kcal
hehe zaszalałaś;d trzy posiłki w jednym:D buła+parówa+jajecznica;d
ale na śniadanie można.
Pasek wagi
Jak zjesz duze śniadanie to mniejsza szansa że będziesz podjadac w ciagu dnia. Jakbyś zjadła malutko to pewnie odbiłabyś sobie przy obiedzie lub co gorzej przy kolacji. Śniadanie jakie by nie było, to do wieczora zdążysz spalić, a późny obiad lub kolację niekoniecznie. Śniadanie jak najbardziej ok :)
Jeśli nie czułaś się przejedzona to wg mnie ok - śniadanie to o tyle fajny posiłek, że (o ile nie leżysz cały czas w łożku) od razu zaczynasz go palić. I pewnie po takiej ilości jedzenia nie byłaś głodna przez kilka godzin. Nie ma się czym przejmować. 
Pasek wagi
To jest duże śniadanie. Jajecznica zupełnie niepotrzebna :)
Pasek wagi
objetosciowo normalne, ale kalorycznie to ok. 700 kalorii, wiec jesli jestes na redukcji to powinnas troszke zmniejszyc to sniadanie, ale jesli nie odchudzasz sie i jesz zgodnie z zapotrzebowaniem to wszystko w porzadku

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.