Temat: Obiad zdj. kcal

Ile może mieć kalorii cały taki obiad, ale zakładając, że zamieszczony tu schabowy jest DWA RAZY WIĘKSZY a może nawet więcej, i smażony na tłuszczu? I dwie kulki ziemniaków :) 


Znam stronę ,,ilewazy.pl" ale tam schabowy jest mały a mój jest naprawdę ogromny. 
Chcę po prostu wiedzieć, ile mam wliczyć kcal do bilansu dzisiejszego. Bo kotlet spory ;P

trzeba będzie poćwiczyć. :)

a ja kupilam smierdzaca rybe....i nie mialam co zjesc na kolacje....to lepsze niz wyciaganie po 100 gram...sprobuj polecam!
Pasek wagi

lola7777 napisał(a):

a ja kupilam smierdzaca rybe....i nie mialam co zjesc na kolacje....to lepsze niz wyciaganie po 100 gram...sprobuj polecam!


Teraz tak patrze, ze schabowy ma 316 kalorii na 100g wiec nie tak zle. Wy poprostu zrecie gigantyczne kotlety ;)

Co do ryby...co to za smierdziucha kupilas? :) Ja kupuje tylko tunczyka, makrele i sledzie marynowane - makrela smierdzi nawet gdy jest swieza. To taki smierdzacy typ ryby ;)

p.s
100g mi w zupelnosci wystarczy. Mam to szczescie, ze nie jestem jakos strasznie miesozerna ;) Jem mieso tylko dla bialka. Spokojnie moglabym je wyeliminowac z mojego menu ;)
Pasek wagi
plaszcza to byla...raie po francusku....oszukali mnie,pierwszy raz czulam jak ryba smerdzi amoniakiem,beeee...normalnie to ryba bardzo delikatna,w ogole ńie smierdzi ryba ...a tu taki psikus...i a nie waze miesa,biore kawalek jak dlon i tyle...moze moj schabowy nie jest az tak kaloryczny:)
Pasek wagi

lola7777 napisał(a):

plaszcza to byla...raie po francusku....oszukali mnie,pierwszy raz czulam jak ryba smerdzi amoniakiem,beeee...normalnie to ryba bardzo delikatna,w ogole ńie smierdzi ryba ...a tu taki psikus...i a nie waze miesa,biore kawalek jak dlon i tyle...moze moj schabowy nie jest az tak kaloryczny:)


Zaloze sie, ze jest :D

Plaszczka ma biale delikatne mieso? dobrze kojarze? W sklepie nie widzialas, ze nie swieza? kuknelas jej w oczy? :D Kupujesz fileta czy cala i sama filetujesz? Ona jest dosc ciezka do filetowania chyba nie? Nieraz sie napalam na plaszczke jak jestem na rynku. Jestem leniem a makrela jest tak latwa do zrobienia :) I zawiera duzo tluszczu i bialka wiec utknelam z nia na amen. I jest mega tania wiec to tez zaleta ;)
Pasek wagi
ja tam schabowego co tydzień w niedziele mam,smażonego na oleju, w panierce i żyję ;)
kupilam filet,nie mala oczu,byla juz "wyczyszczona" okropnie ciezko sie zdziera ta skore,tak ma delikatne mieso i zamiast osci to takie sciegna:)... byla w tacce i wygladala a szczesliwa rybe:( kij im w oko wiecej u mnich nie kupie....u mnie nie ma makreli,tlko wedzona,ta kupuje.
Pasek wagi
obedrzyj go z panierki to ona ma mase kalorii bez niej smiało wcinaj
Pasek wagi
Dziękuję wszystkim za odpowiedzi, dziwne, że obeszło się bez hejtu :D  można na Was liczyć :) !
schabowy to danie narodowe,w takich tematach nie hejtujemy:)...... 
Pasek wagi

lola7777 napisał(a):

schabowy to danie narodowe,w takich tematach nie hejtujemy:)...... 

Haha Poprawiłaś mi dzisiejszy humor, dziękuję! :D 

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.