Temat: Obiad

Chciałam urozmaicić sobie obiady, bo ostatnio jem same warzywa z mrożonki, często do tego ryż. Jakoś nie mam czasu żeby wymyślić coś innego. Macie może pomysł jak dodać trochę białka?
szaszłyki z grilowanego kurczaka, cebulki i pieczarek są pyszne
albo kup w sklepie np. kostkę z łososia/soli czy innej ryby i rozmroź, a jak będziesz przygotowywać warzywka to upiecz równolegle łososia (to jakieś 10-15 min w mikrofali na opcji grilla) i gotowe. najlepsza rybka, dużo białka. albo usmaż zwykłe filety z piersi kurczaka - kupujesz pierś w sklepie, robijasz młotkiem na desce, kładziesz na rozgrzanym teflonie i bez żadnego tłuszczu masz dobre mięsko ;)
Ale czemu warzywa z mrozonki? Ryby to od biedy zrozumie jesli mieszkasz daleko od morza, ale ze swiezych warzyw mozna cuda wytworzyc, a mrozone wszytkie dla mnie smakuja tak samo.
Trochę źle to ujęłam, bo nie dodałam że mam najczęściej mało czasu. Ten łosoś brzmi kusząco, myślę że spróbuję :)
drożej wychodzi jak się kupuje świeże, i mrożone dłużej można przechowywać - dlatego ja je kupuję, a w smaku widzę różnice.
http://kulturystyka.pl/kurczak-chinsko-wloski/
http://kulturystyka.pl/kurczak-ostro-kwasny/
http://kulturystyka.pl/tunczyk-danie-w-5min-low-carb/
gotowana pierś z kurczaka.
wędzone rybki.
omlety.

Kup kilo sera i zrób sobie leniwe :) Wbrew pozorom nie będą wysokokaloryczne - wczoraj robiłam z kalkulatorem w ręku! :)
Ilośc składników:
0,8 kg białego sera na sernik
4 całe jajka i 4 żółtka 
0,5 kg mąki
odrobinę soli
No i zagniatasz wszystko, ale tak, żeby było rzadsze, niż powie Ci każdy wytworny kucharz - dzięki temu użyjesz mniej mąki. Całość ma 3 tys. kalorii, podzieliłam to na 10 porcji (każda wielkości małego talerzyka) i do zamrażary. Tak więc w porcji masz ok. 300 kcal i ok. 17g białka. Nie pamiętam już który składnik ile miał dokładnie, ale po liczeniu tak mi właśnie wyszło. Bardzo smaczne i sycące :)
Pasek wagi
Polecam także paróweczki sojowe
Pasek wagi

© Fitatu 2005-24. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.