- Dołączył: 2013-12-13
- Miasto: Wrocław
- Liczba postów: 73
13 grudnia 2013, 02:13
Czy można wyeliminować całkowicie chleb? Czy jest to raczej niezdrowe i lepiej białe pieczywo zastąpić ciemnym? Trochę się o tym naczytałam i osoby które odstawiły chleb zrzuciły sporo kilogramów.
- Dołączył: 2009-02-27
- Miasto: Lublin
- Liczba postów: 865
13 grudnia 2013, 05:36
Poczytaj sobie o diecie Paleo , tam wszystkie produkty zbożowe są wyeiliminowane
13 grudnia 2013, 06:07
moim zdaniem lepiej zamienić na ciemne bo potem np wrucisz do chleba i kto wie jak organizm zareaguje według mnie wogóle powinno się jeść wszystko ale z umiarem najlepiej dieta mż :)
13 grudnia 2013, 07:13
Ja tam na stałe bym nie wyeliminowała, chyba że z powodów zdrowotnych. A tak to staram się urozmaicać, jeść nie tylko białe pieczywo. Jadam też ciemne, razowe, wafle ryżowe...
13 grudnia 2013, 07:59
Ja nie jem pieczywa od 6 lat ponieważ nie toleruję glutenu, a bezglutenowe mi nie smakuje... Ale jak stwierdziła użytkowniczka Whiteline w innym wątku.. przez to jestem taka gruba, więc nie wiem, nie wiem...
- Dołączył: 2012-05-30
- Miasto: Wrocław
- Liczba postów: 5223
13 grudnia 2013, 08:02
ja jem normalnie pieczywo (ciemne) i waga spada
- Dołączył: 2013-12-08
- Miasto: Warszawa
- Liczba postów: 189
13 grudnia 2013, 08:25
Jeśli nie trzeba odstawiać z powodów zdrowotnych (choć i prz alergii na gluten są "zamienniki" ) to nie widze powodu żeby ostawiać pieczywo.
Żytni chleb z nasionkami jest trochę takim ... przeczyszczaczem poniekąd, dłużej się trawi i czyści przewód pokarmowy ze złogów ze wzgl na swoj skład i konsystencję.
InnerGodess - seriously? ktoś tak twierdzi?
- Dołączył: 2012-06-26
- Miasto:
- Liczba postów: 57
13 grudnia 2013, 08:49
Jeśli nie masz żadnych problemów z trawieniem pieczywa, to nie ma powodu by je odstawić. Dla twojego organizmu jest obojętne, czy dostanie węglowodany z owoców, ryżu czy chleba.
- Dołączył: 2013-07-16
- Miasto: Poznań
- Liczba postów: 1420
13 grudnia 2013, 08:56
Dayzee napisał(a):
Jeśli nie masz żadnych problemów z trawieniem pieczywa, to nie ma powodu by je odstawić. Dla twojego organizmu jest obojętne, czy dostanie węglowodany z owoców, ryżu czy chleba.
Nie jest mu obojetne ponieważ z opieczywem wpadają inne rzeczy (poczytaj składy chlebków) Pieczywo ogólnie jest szybkie ale i niezbyt zdrowe te kupione zwłaszcza o brązowym kolorze albo dużą zawartoscią ziaren. Jemy je bo to tani napychacz ...kup prawdziwy chleb a z racji ceny będziesz go jeść od święta
Nie jem chleba .. mój facet nie je i większość trenerów fitness i innych których znam też nie je a z racji pracy znam ich bardzo dużo
Edytowany przez krokodylll 13 grudnia 2013, 08:56