Temat: Budyń

Czy jeśli zrobię budyń z całego opakowania( 0,5 l mleka) to jeśli zjem np połowę to resztę mogę zostawić i odgrzać sobie w mikrofali następnego dnia? Nic się nie stanie?
Wiem że najlepiej byłoby zrobić z połowy proszku ale nie posiadam wagi kuchennej a na "oko" nie chcę robić bo nie zawsze wychodzi tak jak trzeba :/
Mi się zawsze zrobił taki wodnisty jak go zostawiałam... raczej nie polecam.

Joasia2013 napisał(a):

Mi się zawsze zrobił taki wodnisty jak go zostawiałam... raczej nie polecam.


Wodnisty? Myślałam że prędzej może zgęstnieć...
Do lodówki go !

do lodówki i jeden dzień wytrzyma

ale podgrzanie go nie wiem, jak się skończy

Ale na zimno byłby dobry tak?
jesli włożysz do lodówki i zjesz taki zgęstniały zimny to będzie dobry, ale chyba podgrzewanie to nie jest dobry pomysł
Weź połowę proszku z torebki, to żadna filozofia. Daj trochę mniej mleka, w razie czego dolejesz i po kłopocie.
Do lodówki włóż i na drugi dzień zjedz na zimno ja tak robię, jest wtedy bardzo gęsty i pycha jak dla mnie.
zjedz na zimno
Pasek wagi

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.