9 sierpnia 2013, 14:47
Hej, może mi ktoś powiedzieć jaka jest różnica pomiędzy pieczeniem a smażeniem? Ja nie wiem :P a w google pustki :c
9 sierpnia 2013, 14:49
Uwielbiam 'początkujących kucharzy'
![]()
Bez obrazy oczywiście.
Smażenie - bierzesz patelkę, wylewasz na nią olej/masło/margarynę/smalec/oliwę z oliwek/ etc., czekasz aż się nagrzeje i wkładasz dany produkt (np. warzywa, mięso)
To jest smażenie:
![]()
Pieczenie - bierzesz włączasz piekarnik i wkładasz dany produkt.
To jest pieczenie:
Edytowany przez Meridkaa 9 sierpnia 2013, 14:51
9 sierpnia 2013, 14:49
Piecze się w piekarniku, a smaży na patelni?
- Dołączył: 2012-02-07
- Miasto: Małe Ciche
- Liczba postów: 1914
9 sierpnia 2013, 14:49
ciekawe pytanie
![]()
smażę zawsze na tłuszczu, pieczę bez tłuszczu, ewentualnie zużywam go o wiele mniej
- Dołączył: 2013-01-02
- Miasto: Glasgow
- Liczba postów: 8064
9 sierpnia 2013, 14:50
Spróbuj usmażyć ciasto, to się dowiesz.
![]()
A tak serio, też nie wiem. Do pieczenia zwykle dodaje się u mnie mniej oleju, no i smak jest inny, lepszy,
- Dołączył: 2013-06-15
- Miasto: X
- Liczba postów: 210
9 sierpnia 2013, 14:50
Piec to można w piekarniku, a smażyć na patelni :D
9 sierpnia 2013, 14:55
xD okej teraz kumam, dzięki za odpowiedzi :)
- Dołączył: 2013-06-06
- Miasto:
- Liczba postów: 1478
9 sierpnia 2013, 15:32
to pytanie to na serio było? O.o