- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
-
© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
4 sierpnia 2013, 10:40
Witam
Zrobiłam wczoraj pierwszy raz w życiu własny sos do spaghetti...
2 kg pomidorów, masa ziół - oregano, bazylia, prowansalskie - dorzuciłam do tego pół kilograma mięsa mielonego z szynki odtłuszczonej (128kcal/100g) przesmażonego z cebulą i czosnkiem na łyżce oleju rzepakowego - wyszedł przepyszny domowy sos do spaghetti.
Po przeliczeniu wyszło mi że porcja 100g sosu ma w sobie około 90kcal.
Mam makaron spaghetti PEŁNE ZIARNO- wiem że to on jest tutaj największym złem, ale moje pytanie brzmi:
CZY MOGĘ ZJEŚĆ DZISIAJ TAKI OBIAD?
Np. 50g makaronu przed ugotowaniem plus 250g mojego sosu??
Proszę o opinie
Edytowany przez beatajab 4 sierpnia 2013, 10:49