23 lipca 2013, 22:51
hej :)
mam pytanie,bo kupiłam w lidlu masło orzechowe na początku lipca,i do tej pory wykorzystałam dopiero ok. 1/3 słoiczka,a czytałam gdzieniegdzie że takie masło może stać otwarte tylko miesiąc i tu pytanie,czy wie ktoś,czy to masło może stać dłużej ? nie wyrzucę bo szkoda,a przecież nie wpakuję w siebie tyle,bo nie oszukujmy się,ale kaloryczne jest ;) żeby chociaż jeszcze z miesiąc wytrzymało to byłabym w raju :) i jeszcze jedno pytanie : jadacie je ? i do czego je używacie ?;>
- Dołączył: 2012-09-07
- Miasto: Paryż
- Liczba postów: 3787
24 lipca 2013, 00:22
Jem masło orzechowe, ale takie które zrobię sobie sama.
Smaruję nim pieczywo, a na to daję banana. Tak samo nadziewam także naleśniki.
- Dołączył: 2013-06-06
- Miasto:
- Liczba postów: 1478
24 lipca 2013, 07:41
to że nic nie widać - nie znaczy że nic się z nim nie dzieje ;)
orzechowe jest dobre do kanapek, owsianki, kaszy manny, naleśników, możnaupiec ciasteczkam, muffiny, albo posmarować nim plastry jabłka.