Temat: masło orzechowe-przechowywanie i wykorzystanie

hej :)
mam pytanie,bo kupiłam w lidlu masło orzechowe na początku lipca,i do tej pory wykorzystałam dopiero ok. 1/3 słoiczka,a czytałam gdzieniegdzie że takie masło może stać otwarte tylko miesiąc i tu pytanie,czy wie ktoś,czy to masło może stać dłużej ? nie wyrzucę bo szkoda,a przecież nie wpakuję w siebie tyle,bo nie oszukujmy się,ale kaloryczne jest ;) żeby chociaż jeszcze z miesiąc wytrzymało to byłabym w raju :) i jeszcze jedno pytanie : jadacie je ? i do czego je używacie ?;>
Jem masło orzechowe, ale takie które zrobię sobie sama.
Smaruję nim pieczywo, a na to daję banana. Tak samo nadziewam także naleśniki.
Pasek wagi
to że nic nie widać - nie znaczy że nic się z nim nie dzieje ;)

orzechowe jest dobre do kanapek, owsianki, kaszy manny, naleśników, możnaupiec ciasteczkam, muffiny, albo posmarować nim plastry jabłka.

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.