23 lipca 2013, 22:51
hej :)
mam pytanie,bo kupiłam w lidlu masło orzechowe na początku lipca,i do tej pory wykorzystałam dopiero ok. 1/3 słoiczka,a czytałam gdzieniegdzie że takie masło może stać otwarte tylko miesiąc i tu pytanie,czy wie ktoś,czy to masło może stać dłużej ? nie wyrzucę bo szkoda,a przecież nie wpakuję w siebie tyle,bo nie oszukujmy się,ale kaloryczne jest ;) żeby chociaż jeszcze z miesiąc wytrzymało to byłabym w raju :) i jeszcze jedno pytanie : jadacie je ? i do czego je używacie ?;>
- Dołączył: 2012-09-03
- Miasto: Rumia
- Liczba postów: 2051
23 lipca 2013, 22:53
Ja mam w szafce otwar maslo juz chyba z dwa miesiace i nic mu nie jest
- Dołączył: 2012-06-01
- Miasto: Warszawa
- Liczba postów: 5355
23 lipca 2013, 22:53
moje (ale domowej roboty, tylko orzechy i sól) stało dłużej w lodówce i nic mu się nie stało
używam w zasadzie tylko do naleśników
- Dołączył: 2011-07-03
- Miasto: Toruń
- Liczba postów: 1374
23 lipca 2013, 22:56
Kanapki, ciastka, naleśniki, pancakes... Sos do kurczaka albo makaron stir-fry.
Jestem uzależniona
23 lipca 2013, 23:02
no ja mam takie z lidla crunchy i mam nadzieję,że wytrzyma :D w końcu to same orzechy :P
- Dołączył: 2013-02-18
- Miasto: Poznań
- Liczba postów: 2622
23 lipca 2013, 23:05
Moje stoi na szafce- w temp pokojowej już 3 miesiąc i nic się z nim nie dzieje, a w domu mam przy tych upałach po 26 stopni..
- Dołączył: 2013-02-18
- Miasto: Poznań
- Liczba postów: 2622
23 lipca 2013, 23:05
Moje stoi na szafce- w temp pokojowej już 3 miesiąc i nic się z nim nie dzieje, a w domu mam przy tych upałach po 26 stopni..
- Dołączył: 2013-04-15
- Miasto: Warszawa
- Liczba postów: 2901
23 lipca 2013, 23:16
Też mam z lidla crunchy. UWIELBIAM! Trzymam w szafce, temp pokojowej. Miesiąc u mnie słoik nie wytrzyma (zjadam), ale może stać dłużej :). A jem na kanapkach i z nalesnikami :). Dietetyk mojej siostrze powiedzial, żeby używać to zamiast masla, więc czasem zdarzało mi się, że cieniutką warstwę nawet pod szynkę - UWIELBIAM. Ja to ze wszystkim mogę jeść :). A najbardziej łączone z bananem :). Na chleb albo naleśnika rozsmarowuje małso orzechowe i na to plasterki banana :)
23 lipca 2013, 23:16
w temperaturze pokojowej się trzyma, ja osobiście przetrzymuję w szafce,. Jadam i baardzo lubię ! Jem wyłącznie na kanapki (póki co), bo zaczęłam je kupować dopiero jakieś 2 tyg temu ;-) rozpoczęłam wczoraj drugi słoik :P