- Dołączył: 2013-02-13
- Miasto: Raj
- Liczba postów: 10655
15 lipca 2013, 22:58
Gotujecie platki owsiane czy spozywacie je po zalaniu goraca/zimna woda?? Od kilku dni jem platki zalane goraca woda i dzis mialam pierwszy raz w zyciu skret kiszek ( jak zwal tak zwal -bolalo). Czy po zalaniu woda powinnam czekac az platki napecznieja czy moge je odrazu szamac? Czy jest szansa, ze platki napecznialy w jelitach i stad bol? Czytalam gdzies, ze jezeli jemy platki nie gotowane to trzeba je popijac duza iloscia wody. Prawda to? Jest tu ktos kto zna odpowiedz na moje wybitne pytanie? :)
- Dołączył: 2013-02-13
- Miasto: Raj
- Liczba postów: 10655
15 lipca 2013, 23:20
jem zwykle platki nie blyskawiczne.
Kukurydziane w porownaniu do owsianych nie maja mi nic do zaoferowana ;)
- Dołączył: 2013-02-13
- Miasto: Raj
- Liczba postów: 10655
15 lipca 2013, 23:22
biedrona48 napisał(a):
Ja właśnie tylko zalewam wrzątkiem i po 30 min. zjadam ale jadam tak co drugi dzień i nie zauważyłam ( jeszcze), żeby było coś nie tak.
A widzisz ;) Wiec maja czas napeczniec a ja dzis jadlam chwile po zalaniu woda z powidlami sliwkowymi :D Jelita sie zbuntowaly ;)
15 lipca 2013, 23:41
Ja zalewam płatki wrzątkiem ale tylko tyle żeby je zakryć. Szybko pęcznieją, dolewam zimnego mleka i wcinam. Nigdy nic mi po tym nie było.
- Dołączył: 2012-05-13
- Miasto: Guildford
- Liczba postów: 10534
15 lipca 2013, 23:51
Kiedys zalewajac i czekałam, a teraz gotuje i wole je takie!