7 lipca 2013, 16:39
Potrzebuję pomocy w zrobieniu owsianki na jogurcie :P Widziałam tu wiele przepisów, ale żadnego nie ogarniam i potrzebuję napisania krok po kroku jak ja mam to zrobić :P Załużmy, że mam jogurt naturalny, płatki owsiane, borówki i jakieś orzechy. Mam najpierw te płatki gotować? Czy wystarczy wsypać płatki do jogurtu, ostawić na noc a rano dodać owoce i orzechy?...
Tak, nie robiłam wcześniej owsianki
![]()
Edytowany przez swieza.pietruszka 7 lipca 2013, 16:40
- Dołączył: 2011-11-11
- Miasto: Lubin
- Liczba postów: 87
7 lipca 2013, 16:42
Ja jem musli z jakims owocem np: jablkiem , bananem albo truskawkami i naturalnym jogurtem.Co do platków to wydaje mi sie zebys je zalala odrobina wrzatku poczekala az wystygnie i dodala owoce plus jogurt
- Dołączył: 2006-09-13
- Miasto: Warszawa
- Liczba postów: 269
7 lipca 2013, 16:43
Ja zalewam gorącą woda wieczorem a rano dodaje jogurt naturalny i mam gotowe śniadanie.
- Dołączył: 2013-06-15
- Miasto: X
- Liczba postów: 210
7 lipca 2013, 16:45
Ja zalewam płatki owsiane mlekiem (lub wodą) i czekam pół godziny aż nasiąkną, jeśli robię na zimno to dolewam mleka i gotuję, dodaję orzechy i owoce. Jeśli na zimno to płatki mieszam z jogurtem i dodaję dodatki. Cała filozofia.
Edytowany przez Lizzyx 7 lipca 2013, 16:46
- Dołączył: 2012-05-04
- Miasto: Kraków
- Liczba postów: 4772
7 lipca 2013, 21:54
najlepiej zalej wcześniej wrzątkiem czy ogólnie wodą, one wtedy pęcznieją, miękną, a później dodaj sobie jogurt czy ja np. dodaje maślanke tez czasem, kefir lub mleko i właśnie owoce suszone czy świeże, orzechy, nasiona słonecznika, dyni, i obowiązkowo cynamon ;) próbuj różnymi sposobami je robić, w końcu znajdziesz swój ;))
- Dołączył: 2012-08-27
- Miasto: Warszawa
- Liczba postów: 191
9 lipca 2013, 16:16
Ja robię tak samo jak Bedezdrowa - zalewam wrzątkiem, odczekuje chwilę, dodaję jogurt naturalny i masę dodatków. Moja ulubiona owsianka to zrobiona z jogurtu naturalnego o nazwie Bieluch (jestem tym typem, który odczuwa różnice w jogurtach/serkach naturalnych różnych marek) z płatkami owsianymi Kupiec i suszoną żurawiną, śliwką, figą oraz z migdałami i orzechami włoskimi.
Edytowany przez CharlotkaGood 9 lipca 2013, 16:16
9 lipca 2013, 19:46
Opcja gdy masz płatki błyskawiczne:
1. Zalewasz płatki wrzątkiem, czekasz ok. 2-3 minut.
2. Odlewasz wodę.
3. Mieszasz z jogurtem.
4. Wsypujesz dodatki