Temat: ser żółty-jeść czy nie ?

Przez ponad 3 miesiące nie miałam w ustach sera żółtego -czyli od czasu rozpoczęcia mojej diety.Dzisiaj jednak się skusiłam,bo już nie mogłam wytrzymać <3 :D Powiedzcie mi... czy można go jeść ? bo nie wiem czy mogę sobie na niego pozwolić jutro rano,czy jednak odpuścić.Jestem na stabilizacji jakby co :)
Tłuszcze roślinne? Buhahaha

zolty ser mozesz jesc calkiem spokojnie jesli nie laczysz go z weglowodanami podczas jednego posilku ani w okolicach kilku godzin :)

zolty ser nabral czarnego PR bo przewaznie laczy sie go wlasnei z weglowodanami np jest na pizzy , z bulkami, pieczywem itd , wtedy jest faktycznie bombowy kalorycznie :) 

ja wlasnie dzis zjadlem 200 g zoltego sera , wczoraj tez tyle , mam takie wyskoki i mam stabilna wage :)  tylko trzeba wiedziec jak jesc 


no właśnie wiem,że mnóstwo tu takich opinii... tak samo na temat masła,ale też można jeśli jest to prawdziwe masło 82% lub osełka... A wszędzie że to tłuszcz,że to niezdrowe,masakra o.O
kurczę no !:( a ja uwielbiam ser w połączeniu z pieczywem <ciemnym rzecz jasna>!
czytalam kiedys ze nawet powinno się jesc codziennie 2 plasterki zoltego sera, bo zawieraja najlepiej przyswajalny wapn w porownaniu do innego rodzaju nabialu.
Pasek wagi
Boze... najlepiej to nic nie jesc
to kup sobie taki 3% tłuszczu

ja osobiście jadam 16% tłuszczu, jest o wiele smaczniejszy niż taki pełnotłuszczowy
Ja jestem żołte sery. I to te najtłustsze. Pleśniowe 30%, Goude pełnotłustą. na pewno nie bedę jadła odchudzonych , albo seropodobnych niby z mniejszą zawartoscią tłuszczu. Sery są zdrowe. Trzeba je jeść :) Rano kromka z plasterkiem żołtego sera (wcale nie trzeba kroić grubej pajdy cienki plasteek + plaster pomidora) i jestem w niebie :)
Ja polecam dość niskokaloryczny jak na ser żółty - ser "Hit z Ryk". Ma około 20% tłuszczu. Równie dobry jest ser "Piórko" i ma całkiem przyjemny skład.
hm... ja kupiłam edamski w biedronce firmy Światowid tzn. mamcia kupiła :D

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.