- Dołączył: 2013-03-18
- Miasto:
- Liczba postów: 1884
18 czerwca 2013, 11:30
czy jest jakis sposob aby zrobic samamu suszone kawałki ananasów?, w sklepach one sa takie pyszne, ale i tez słodkie co wiaze sie pewnie z duza iloscia kalorii no i wysoka cena
- Dołączył: 2013-05-08
- Miasto: Łódź
- Liczba postów: 3115
18 czerwca 2013, 11:46
Te w sklepach sa chyba suszone i kandyzowane, a więc w cukrze. Możesz kupić jeden świeży ananas, obrać, pokroić na plastry, położyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i wsadzić do nagrzanego do 150 stopni pieca, ale po pierwsze opuścić temperaturę do mniej więcej 70 stopni,a po drugie zostawić uchylone drzwiczki. Co jakiś czas warto obrócić, zeby z obu stron wysechł. Zobaczysz, co z tego wyjdzie :)
- Dołączył: 2013-03-16
- Miasto: Warszawa
- Liczba postów: 1822
18 czerwca 2013, 12:07
Ojej a ktoś mógł by potwierdzić że one są kandyzowane ? Kurde ja bardzo dużo tego ananasa suszonego jem .
- Dołączył: 2013-03-18
- Miasto:
- Liczba postów: 1884
18 czerwca 2013, 12:19
wydaje mi sie za napewno sa kandyzowane bo sa przeciez bardzo slodkie. ja ostatnia kupilam mala paczuszke 150g, gdzie jedna porca 30 gram ma az 101 kcal ...ale niemoglam sie powstrzymac i zjadałam cał./ niby duzo sie tego nie wydawało ale przeliczaac na kalorie to tak
- Dołączył: 2010-08-15
- Miasto: Kraina Marzeń
- Liczba postów: 4631
18 czerwca 2013, 13:07
jolakosa napisał(a):
Ojej a ktoś mógł by potwierdzić że one są kandyzowane ? Kurde ja bardzo dużo tego ananasa suszonego jem .
Na 100 % są kandyzowane. rodzynki,śliwki i daktyle nie są z suszonych owoców
Edytowany przez Agatkax3 18 czerwca 2013, 13:08
18 czerwca 2013, 17:59
Suszony ananas wygląda tak
A kandyzowany tak
różnica jest ogromna.
- Dołączył: 2011-02-03
- Miasto: Poznań
- Liczba postów: 206
18 czerwca 2013, 21:39
Ja suszyłam w suszarce do grzybów i owoców.Polecam bo pyszne!!