- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
-
© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
28 maja 2013, 16:02
28 maja 2013, 16:23
28 maja 2013, 16:24
Ja wczoraj zrobilam wieeeeelki puchaty omlet :) Oddzielic zoltka i bialka 2 jajek. 3lyzki otrab (jakichkolwiek) zalac 4lyzkami mleka. Ubic zoltko i dodac do otrab, wymieszac. Bialka ubic ze szczypta soli na sztywna piane po czym delikatnie wmieszac w mase otrebowa. Jesli chodzi o dodatki, to mozesz na niesciety jeszcze omlet wylozyc np pomidory pokrojone w plastry. Albo wmieszac w ciasto koncentrat pomidorowy, kukurydze, fasole, brokuly i ser (lub fete), oregano, oliwki czy po prostu zrobic np omlet curry :) (oczywiscie nie wrzucamy wszystkiego na raz :D) Na slodko mozesz albo wmieszac w ciasto owoce, dodac cynamonu (pycha jest z przyprawa do piernika i wkrojonym jablkiem- szarlotka z patelni :D). Fajnym pomyslem jest tez zrobienie go na budyniu (np malinowym i dodac tez wtedy maliny do ciasta- podwojny smak), albo dodanie twarogu do ciasta :)
28 maja 2013, 17:50
28 maja 2013, 19:53