- Dołączył: 2013-01-01
- Miasto: Kraków
- Liczba postów: 1048
5 maja 2013, 18:49
Hej
Naszla mnie ochota na zrobienie sosu z grzybkow np do miesa
i mam do Was prozbe czym zabielic sos bo niechcalabym dodawac smietany
moze kefirem? albo jogurtem greckim?
probowalam jogurtem naturalnym ale porobily sie grutki :/
- Dołączył: 2011-11-14
- Miasto: Kraina Jedzenia
- Liczba postów: 2370
5 maja 2013, 18:51
Mama mlekiem zaciaga i tez gestnieje od grzybkow :)
5 maja 2013, 18:53
Jogurtem. Spróbuj dać trochę jogurtu do szklanki, wlej gorącego sosu i rozrób, a dopiero potem wlej.
5 maja 2013, 18:58
cokolwiek chcesz zabielić....wlej jogurt/jogurt grecki do miseczki, dodaj chochle zupy/troche sosu i wymieszaj...taką mieszanke wlej na patelnie/do garnka i zamieszaj....
- Dołączył: 2013-02-17
- Miasto: Wieluń
- Liczba postów: 107
5 maja 2013, 19:17
jogurt naturalny lub typu greckiego tylko zanim dodasz go do sosu przełam temperaturę jogurtu wlewając odrobinkę do niego ciepłego sosu i dopiero wtedy całość wlej do garnka do gotowania...wtedy nie powinien się zważyć