Temat: Wafle ryżowe :)

Lubicie, jecie ? :) 
bo ja uwielbiam, szczególnie z almette i pomidorkiem :) czasem nawet jajecznice na nie nakładam, albo paste rybną.... mniam cuduję z nimi jak się da :) 
ja sie nimi nie najem wole bułke z ziarnami
jeżeli chodzi tylko i wyłącznie o smak to takie trochę 'styropian ' ;D ale raz na jakiś czas lubię zjeść :) daję na niego np. serek wiejski ze szczypiorkiem, jakieś smarowidło śmietankowe i na nie szynkę albo też wersję na maxa bezwartościową czyli wafel (który sam w sobie jest szitem:D) i na to serek topiony w plastrach :D
Ja od czasu kiedy zauważyłam, że nie chudnę przez te wafelki (3-4 dziennie) to przestałam je jeść. Ogólnie ich nie polecam, bo łatwo wpaść skrajność i zacząć jeść ich dużo, bo wydają się być dietetyczne, a wcale nie są. Taka moje opinia :)
Pasek wagi
Według mnie dobry zamiennik chleba, smak jest okej. Polecam z serkiem homogenizowanym lub jakimś koktajlem.

anonyymi napisał(a):

Ja od czasu kiedy zauważyłam, że nie chudnę przez te wafelki (3-4 dziennie) to przestałam je jeść. Ogólnie ich nie polecam, bo łatwo wpaść skrajność i zacząć jeść ich dużo, bo wydają się być dietetyczne, a wcale nie są. Taka moje opinia :)


wybacz ale nie sądzę byś przez 3 wafelki (które w sumie miały z 200 kcal ..) przestała chudnąć ;) nie ma co demonizować niektórych produktów :] raz na jakiś czas można skubnąć i te wafle jak ktoś się jest w stanie nimi zapchać by nie jeść w kółko tego samego :P
lubię od czasu do czasu
dokładnie, jeden wafelek ma ok 36 kcal ... ja przeważnie do śniadania zjadam 2 posmarowane almette :) możliwe, że mam skurczony żołądek, ale najem się tymi dwoma waflami :P byłam tylko ciekawa waszej opinii na ich temat i z czym jecie :)
Wafle ryżowe to węglowodany proste. Mają bardzo wysoki indeks glikemiczny, wyzszy nawet od czystej glukozy. Skupiacie się tylko na kaloriach, a one tutaj najmniej znaczą. Poczytajcie o tym trochę, wiedza nie boli.
Pasek wagi

Apricottie napisał(a):

lubię od czasu do czasu

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.