- Dołączył: 2012-03-25
- Miasto:
- Liczba postów: 307
22 kwietnia 2013, 01:01
Mam mały dylemat. Dzisiaj niefortunnie nastąpiła awaria mojej lodówki;/ Tata jutro będzie próbowal przywrocić ją reanimować ale ja jednak śmiem podejrzewać że definitynie zakonczyła swój żywot;/ W każdym razie sytuacja wygląda tak że przez najbliższe dni muszę sobie radzić bez lodówki. Szczęście że zostały raczej końcówki wędlin i nabiału, bo wszystko musiałabym wyrzucić;/ Mam jednak otwarta masę krówkową (taka w puszcze), no i tutaj moje pytanie- Myślicie że jeśli nie będzie stała w lodówce to się zepsuje? Otworzyłam ją 2 dni temu i zjadlam troszeczkę, także nie ma szans żebym jutro oprózniła całe opakowanie, bo jednak wolałabym nie przytyć ze względu na popsuta lodówkę
![]()
Co myślicie?
- Dołączył: 2013-04-04
- Miasto: Sopot
- Liczba postów: 1002
22 kwietnia 2013, 01:10
Zrób z niej coś dobrego dla taty w podziękowaniu za próby zreanimowania lodówki. :D
I nie powinna się szybko popsuć poza lodówką, w końcu to głównie cukier.
Edytowany przez LadyKrowka 22 kwietnia 2013, 01:14
22 kwietnia 2013, 05:23
Wafel smarowany na święta taką właśnie masą, spokojniutko sobie leży w temperaturze pokojowej ponad tydzień ( nie dlatego, że nie ma nań chętnych, a ze względu na cukierniczą, okolicznościową klęskę urodzaju ;)) ) i nic mu nie jest. Także spokojnie możesz ją przechowywać poza lodówką.
- Dołączył: 2009-04-08
- Miasto: Bielsko-Biała
- Liczba postów: 1051
22 kwietnia 2013, 07:07
nie powinna się popsuć, ale wyłóż ją z puszki. Przełóż do słoiczka albo jakiegoś pudełka czy miseczki.
- Dołączył: 2012-11-19
- Miasto: Warszawa
- Liczba postów: 1404
22 kwietnia 2013, 07:55
joolianka napisał(a):
Wafel smarowany na święta taką właśnie masą, spokojniutko sobie leży w temperaturze pokojowej ponad tydzień ( nie dlatego, że nie ma nań chętnych, a ze względu na cukierniczą, okolicznościową klęskę urodzaju ;)) ) i nic mu nie jest. Także spokojnie możesz ją przechowywać poza lodówką.
uwielbiam wafel posmarowany masą krówkową
- Dołączył: 2013-04-04
- Miasto: Bielawa
- Liczba postów: 1345
22 kwietnia 2013, 08:05
Ja właśnie niedawno wywaliłam otwartą masę krówkową z lodówki,bo stała otwarta od Świąt a na opakowaniu przeczytałam,żeby "przechowywać w warunkach chłodniczych do 72 godzin" ...
22 kwietnia 2013, 08:44
zmiksuj wodke z ta masa wspanialy likier wychodzi ; )
- Dołączył: 2012-03-25
- Miasto:
- Liczba postów: 307
22 kwietnia 2013, 13:51
natalkagnatalka napisał(a):
Ja właśnie niedawno wywaliłam otwartą masę krówkową z lodówki,bo stała otwarta od Świąt a na opakowaniu przeczytałam,żeby "przechowywać w warunkach chłodniczych do 72 godzin" ...
ale w smaku była już niedobra? czy po prostu wyrzuciłaś bo termin przeszedł?
Edytowany przez ciekawaona 22 kwietnia 2013, 13:52
- Dołączył: 2013-04-16
- Miasto: Warszawa
- Liczba postów: 10
24 kwietnia 2013, 13:06
masa krówka jest the best
- Dołączył: 2012-02-13
- Miasto: Warszawa
- Liczba postów: 13239
24 kwietnia 2013, 18:50
Lub wafle i przełóz je nią albo bananowca jeśli masz herbatniki i banany