Temat: masa krówkowa

Mam mały dylemat. Dzisiaj niefortunnie nastąpiła awaria mojej lodówki;/ Tata jutro będzie próbowal przywrocić ją reanimować ale ja jednak śmiem podejrzewać że definitynie zakonczyła swój żywot;/ W każdym razie sytuacja wygląda tak że przez najbliższe dni muszę sobie radzić bez lodówki. Szczęście że zostały raczej końcówki wędlin i nabiału, bo wszystko musiałabym wyrzucić;/ Mam jednak otwarta masę krówkową (taka w puszcze), no i tutaj moje pytanie- Myślicie że jeśli nie będzie stała w lodówce to się zepsuje? Otworzyłam ją 2 dni temu i zjadlam troszeczkę, także nie ma szans żebym jutro oprózniła całe opakowanie, bo jednak wolałabym nie przytyć ze względu na popsuta lodówkę Co myślicie?
Zrób z niej coś dobrego dla taty w podziękowaniu za próby zreanimowania lodówki. :D

I nie powinna się szybko popsuć poza lodówką, w końcu to głównie cukier.
Pasek wagi
Wafel smarowany na święta taką właśnie masą, spokojniutko sobie leży w temperaturze pokojowej ponad tydzień ( nie dlatego, że nie ma nań chętnych, a ze względu na cukierniczą, okolicznościową klęskę urodzaju ;)) ) i nic mu nie jest. Także spokojnie możesz ją przechowywać poza lodówką.
nie powinna się popsuć, ale wyłóż ją z puszki. Przełóż do słoiczka albo jakiegoś pudełka czy miseczki.

joolianka napisał(a):

Wafel smarowany na święta taką właśnie masą, spokojniutko sobie leży w temperaturze pokojowej ponad tydzień ( nie dlatego, że nie ma nań chętnych, a ze względu na cukierniczą, okolicznościową klęskę urodzaju ;)) ) i nic mu nie jest. Także spokojnie możesz ją przechowywać poza lodówką.


uwielbiam wafel posmarowany masą krówkową
Ja właśnie niedawno wywaliłam otwartą masę krówkową z lodówki,bo stała otwarta od Świąt a na opakowaniu przeczytałam,żeby "przechowywać w warunkach chłodniczych do 72 godzin" ...
 zmiksuj wodke z ta masa wspanialy likier wychodzi ; )

natalkagnatalka napisał(a):

Ja właśnie niedawno wywaliłam otwartą masę krówkową z lodówki,bo stała otwarta od Świąt a na opakowaniu przeczytałam,żeby "przechowywać w warunkach chłodniczych do 72 godzin" ...

ale w smaku była już niedobra? czy po prostu wyrzuciłaś bo termin przeszedł?

masa krówka jest the best
Lub wafle i przełóz je nią albo bananowca jeśli masz herbatniki i banany 
Pasek wagi

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.