Temat: ciasto o niskim IG, sok skondensowany z białych winogron

Pytałam rano, ale może teraz jest nas więcej i ktoś jednak będzie umiał mi odpowiedzieć. :) Mam przepis na ciasto owsiane z jagodami. Niestety muszę w nim użyć skondensowanego soku z białych winogron. Nigdzie tego nie ma! Obdzwoniłam sklepy ze zdrowa żywnością, szukałam w necie i nic. Ktoś może wie, gdzie można taki sok dostać?
A może ktoś zna przepis na ciasto o niskim indeksie glikemicznym?
Pasek wagi
a nie można tego soku niczym zastapić?
Pasek wagi
sok sama zrób - wrzuć w sokowirówkę białe winogrona i sok gotowy:)
Właśnie się zastanawiam czy można go czymś zastąpić.
Skondensowany sok ma być w cieście składnikiem słodzącym.
Sokowirówki niestety nie mam.
Pasek wagi
składnik słodzący? to może słodzik, no chyba, że nie lubisz. To jak masz blender to w nim pomiel winogrona na papkę i dodaj:)
Użyj stewii albo syropu z agavy i tyle
a nie mozesz fruktozy po prostu dodac skoro ma niskie IG? romieszaj ja sobie z wodą i masz 
Zamiast tego dodaj syropu z agawy, syropu klonowego lub miodu :)

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.