- Dołączył: 2013-02-08
- Miasto: Poznań
- Liczba postów: 141
24 marca 2013, 19:12
Pytałam rano, ale może teraz jest nas więcej i ktoś jednak będzie umiał mi odpowiedzieć. :) Mam przepis na ciasto owsiane z jagodami. Niestety muszę w nim użyć skondensowanego soku z białych winogron. Nigdzie tego nie ma! Obdzwoniłam sklepy ze zdrowa żywnością, szukałam w necie i nic. Ktoś może wie, gdzie można taki sok dostać?
A może ktoś zna przepis na ciasto o niskim indeksie glikemicznym?
- Dołączył: 2013-02-27
- Miasto:
- Liczba postów: 555
24 marca 2013, 19:24
a nie można tego soku niczym zastapić?
- Dołączył: 2012-09-03
- Miasto: Rumia
- Liczba postów: 2051
24 marca 2013, 19:25
sok sama zrób - wrzuć w sokowirówkę białe winogrona i sok gotowy:)
- Dołączył: 2013-02-08
- Miasto: Poznań
- Liczba postów: 141
24 marca 2013, 19:32
Właśnie się zastanawiam czy można go czymś zastąpić.
Skondensowany sok ma być w cieście składnikiem słodzącym.
Sokowirówki niestety nie mam.
- Dołączył: 2012-09-03
- Miasto: Rumia
- Liczba postów: 2051
24 marca 2013, 19:41
składnik słodzący? to może słodzik, no chyba, że nie lubisz. To jak masz blender to w nim pomiel winogrona na papkę i dodaj:)
- Dołączył: 2010-08-30
- Miasto: Nigdzie
- Liczba postów: 1008
24 marca 2013, 19:49
Użyj stewii albo syropu z agavy i tyle
- Dołączył: 2010-01-03
- Miasto: Londyn
- Liczba postów: 4437
24 marca 2013, 20:08
a nie mozesz fruktozy po prostu dodac skoro ma niskie IG? romieszaj ja sobie z wodą i masz
- Dołączył: 2010-08-16
- Miasto: Warszawa
- Liczba postów: 3186
24 marca 2013, 21:39
Zamiast tego dodaj syropu z agawy, syropu klonowego lub miodu :)