Temat: Jogurt naturalny

Czy można jakoś polubić jeść sam jogurt naturalny? (bez dodawania owoców itp)

Chciałabym tak móc sobie jeść jak normalny owocowy jogurt... Czy można się przyzwyczaić do tego smaku? Moja koleżanka od roku się odchudza i je takie jogurty i mówi że jej smakują a wcześniej nie lubiła i jadła tylko te słodkie, nie wiem czy mówi serio czy tylko tak mówi

Netoslava napisał(a):

Da się przyzwyczaić, mi na początku nie smakował,  a teraz wydaje się całkiem ok :) 
Pasek wagi

zapomnij1986 napisał(a):

Zalatana napisał(a):

Ja np. bardzo lubię activię naturalną, a inne naturalne niekoniecznie. Może spróbuj znaleźć "swój" smak

Dokładnie Może nie trafiłaś jeszcze na "swój" smak? Ja lubię tylko i wyłącznie bakomę naturalnie gęstą - jem go z chęcią - a innego jogurtu naturalnego nie tknę.


Uwielbiam Bakomę naturalnie gęstą, zanim wpadłam na jej smak spróbowałam mnóstwo innych jogurtów naturalnych i Bakoma to mój nr 1. Też miałam problem z jedzeniem naturalnego jogurtu bo uwielbiam Acticię śliwkową ale zaczęłam od dodawania go do musli razem z pokrojonym jabłkiem, albo suszonymi śliwkami i teraz już nie kupuję jogutów smakowych a tylko naturalny  z Bakomy-kocham ten smak. Dodaję go do twarogów, mieszam z ziołami jako sos do warzyw i mięsa itp.
Ja bardzo lubie jogurty naturalne
Pasek wagi
do wszystkiego można się przyzwyczaić
Pasek wagi
zależy od upodobań, mi np. w ogóle nie smakują smakowe :) wole naturalny, miałam tak zawsze
Spróbuj jogurtów różnych firm, a znajdziesz taki, który Ci odpowiada;).
Na początek polecam Danone z zirnami. Ma lekko słodkawy smak.
Jeżeli zmieniasz dietę (odstawiasz słodycze, czipsy, itp.), to preferencje smakowe też Ci się zmienią i to owocowe jogurty będą niesmaczne ;).
ja zawsze sobie coś do nich dodaję jakiś owoc czy łyżkę dżemu
Jezu, no jasne że można się przyzwyczaić.
activia naturalna jest smaczna :)
Pasek wagi
ja jogurt naturalny lubię z płatkami owsianymi,cynamonem i przyprawą do piernika:)

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.