- Dołączył: 2011-12-27
- Miasto: Suwałki
- Liczba postów: 788
4 marca 2013, 15:35
Chcę całkowicie zrezygnować z białego pieczywa, teraz jem tylko ciemne chlebki i bułeczki. Makaron też kupuję pełnoziarnisty a ryż brązowy, chciałabym jeszcze wiedzieć z jakiej mąki mogę zrobić zdrowe naleśniki. Czy piekąc ciasto mogę zastąpić mąkę pszenną jakąś inną mąką? Ogólnie chciałabym wiedzieć jaka mąka jest najzdrowsza.
- Dołączył: 2011-01-14
- Miasto: Kraków
- Liczba postów: 2047
4 marca 2013, 17:58
Ja polecam mąki bezglutenowe np. z amarntusa.
- Dołączył: 2013-02-27
- Miasto: Słupsk
- Liczba postów: 416
4 marca 2013, 18:45
mąka zytnia :) problem tylko zeby ja dostac ;/
- Dołączył: 2011-12-27
- Miasto: Suwałki
- Liczba postów: 788
4 marca 2013, 21:02
Dzięki, chyba każdą mąkę wypróbuję- tyle tu tego
- Dołączył: 2013-10-16
- Miasto: Zabrze
- Liczba postów: 1327
16 lutego 2014, 15:14
A czy do naleśników można użyc maki zytniej ?