Temat: Ile kalorii ma obiad?

Cześć dziewczyny!
Moje pytanie to: jak bardzo kaloryczny ma być obiad? Pytam z czystej ciekawości jak wy jecie :)
ja na diecie teraz na obiad przeznaczam 300-400 kcal
no i własnie tu moje pytanie do dziewczyn, które to jeszcze przeczytają: czy 300 kcal na obiad to nie za mało? Nawet jak na diecie.
Zwykle na diecie 500-600 kcal. 

beeveedes napisał(a):

no i własnie tu moje pytanie do dziewczyn, które to jeszcze przeczytają: czy 300 kcal na obiad to nie za mało? Nawet jak na diecie.

Mało, ale dużo zależy od aktywności i godziny posiłku. Jeżeli ktoś je obiad o godzinie 17:00 to faktycznie będzie dobra ilość - wtedy na I i II śniadanie trzebaby zjeść trochę więcej; natomiast jeżeli ktoś je obiad powiedzmy około 13:00 to za mało. 
300-500 kcal.
1000 kcal - 250 sniadanie, 400 obiad, 150 przekaska, 200 kolacja
pozna przekaske dodac do obiadu, czy rozlozyc jak sie chce.
Ja to tak minimum 350- maksimum 600 :)

- Czy nie za mało?
Jak Cię to 300 kcal nasyci na długo to nie jest za mało.
Tak bynajmniej ja uważam :)

SweetMori napisał(a):

1000 kcal - 250 sniadanie, 400 obiad, 150 przekaska, 200 kolacjapozna przekaske dodac do obiadu, czy rozlozyc jak sie chce.
SweetMori, Ty ważysz 100 kg i jesz tylko 1000 kcal, a w dodatku jeszcze ćwiczysz?! Cała legenda Twojego niechudnięcia została w tym momencie rozwiązana.. 

Lenag0 napisał(a):

Zwykle na diecie 500-600 kcal. 

beeveedes napisał(a):

no i własnie tu moje pytanie do dziewczyn, które to jeszcze przeczytają: czy 300 kcal na obiad to nie za mało? Nawet jak na diecie.
Mało, ale dużo zależy od aktywności i godziny posiłku. Jeżeli ktoś je obiad o godzinie 17:00 to faktycznie będzie dobra ilość - wtedy na I i II śniadanie trzebaby zjeść trochę więcej; natomiast jeżeli ktoś je obiad powiedzmy około 13:00 to za mało. 
ćwiczę codziennie, a obiad jem koło 15:30-16:00 więc ile kalorii?
Ja jem 500-600 czasem mniej i jestem niedojedzona wiec biore jogurt nat i juz jest dobrze.
Pasek wagi

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.