- Dołączył: 2013-01-04
- Miasto: Wrocław
- Liczba postów: 71
11 stycznia 2013, 20:56
Dobry wieczór wszystkim.
Mam do was pytanie. Cały dzień, a nawet 2 dni, chodzi za mną chleb maczany w jajku. Znacie może jakieś jego wersje miej tłuczce, na czym smażyć może albo coś podobnego w smaku a zdrowsze. No i jak tak bardzo mi się chce tej jednej kromki to w jakiej porze dnia zjeść aby od tego tłustego żołądek nie bolał. W dzieciństwie uwielbiałam ten przysmak.
- Dołączył: 2007-02-27
- Miasto: Poznań
- Liczba postów: 127
11 stycznia 2013, 20:59
na patelni do grillowania chyba najlepiej... i raczej rano, doda energii
11 stycznia 2013, 20:59
Ja zawsze robie tak ze w chlebie robie dziure smaze na patelni chleb a potem jak sie przysmazy wbijam jajko. Moze to bedzie mniej kaloryczne ale chleb to gąbka która wchłania tluszcz;/
- Dołączył: 2012-12-19
- Miasto: Kartuzy
- Liczba postów: 3258
11 stycznia 2013, 21:03
Olesia1990 napisał(a):
Ja zawsze robie tak ze w chlebie robie dziure smaze na patelni chleb a potem jak sie przysmazy wbijam jajko. Moze to bedzie mniej kaloryczne ale chleb to gąbka która wchłania tluszcz;/
Też tak robiłam ;)
Fajny sposób, z czasem wróciłam do swoich moczonych w jajku kromek ale od czasu do czasu lubię tak też
- Dołączył: 2012-11-17
- Miasto: Tamten Koniec
- Liczba postów: 2103
11 stycznia 2013, 21:05
Ja jeśli już smażę to na patelni teflonowej bez tłuszczu
11 stycznia 2013, 21:15
uups, na diecie to bym zrezygnowała.. chociaż na śniadanie może nie popsuje ci metabolizmu , aczkolwiek bym nie ryzykowała :D
- Dołączył: 2010-02-28
- Miasto: Warszawa
- Liczba postów: 5262
11 stycznia 2013, 21:26
jadlam dzisiaj - chleb obtoczony w rozstrzepanym jajku (+sol i pieprz) , smazony na niewielkiej ilosci margaryny - tluszcze musza byc w diecie, a roslinne zdrowsze od zwierzecych
- Dołączył: 2012-06-01
- Miasto: Poznań
- Liczba postów: 6323
11 stycznia 2013, 21:27
jako dziecko to chciałam aby mama mi robiła chleb maczany w mleku i potem w jajku i na patelni mi smażyła... od dzieciństwa nie jadłam :P jak już to zrób sobie to z rana i na patelni gdzie usmażysz bez tłuszczu albo z małą ilością masła klarowanego lub oliwie z oliwek, nie używam oleju czy margaryny a na maśle klarowanym smakuje mi bardziej także polecam.
- Dołączył: 2010-08-16
- Miasto: Warszawa
- Liczba postów: 3186
11 stycznia 2013, 21:30
Bierzesz patelnię teflonową, papierowym ręcznikiem nawilżasz tłuszczem. Maczasz chleb w jajku, na małym gazie smażysz aż będzie gotowe. Na pewno Ci nie zaszkodzi :)
12 stycznia 2013, 10:33
grubamadz napisał(a):
uups, na diecie to bym zrezygnowała.. chociaż na śniadanie może nie popsuje ci metabolizmu , aczkolwiek bym nie ryzykowała :D
a co jest w tym zlego? jajecznica to tez jajko, ktore jemy z pieczywem
jajka sadzone mozna zjesc z pieczywem
jajko na miekko/twardo tez sie je z pieczywem.
jedna potrawe z tego samego mozna zjesc a inna juz nie? dziwne :\