Temat: GŁÓD, jak to jest u Was?

Od jakiegoś czasu gdy czuję głód robi mi się niedobrze. Czuję się jakbym miała zwymiotować. Nie jest to zwykłe "burczenie" w brzuchu, tylko dodatkowo właśnie takie dziwne samopoczucie...
Macie coś takiego? Dodam, że nie miałam czegoś takiego wcześniej. 

Biorę hormony euthyrox 100 mam Hashimoto niedoczynność tarczycy. Nie wiem czy może to na to wpływa?!
Pomóżcie, bo czuję, że mogłabym ograniczyć wielkość posiłków, ale nie z tymi dolegliwościami.
Tez tak mam. Dlatego ZAWSZE mam cos pod reka (nie jablko! bo wzmaga uczucie parcia na wymioty), zeby w razie czego to uczucie zabic. Tez mam hashimoto, wiec nie wiem... Moze to rzeczywiscie jest powiazane, ale watpie... Proponuje Ci robic to co ja, czyli zabijac ten dziwny glod w zalazku, zanim przybieze na sile, najlepiej bananem :)
Pasek wagi
Też tak mi się dzieje. Jak zjem to robi mi się lepiej :)
Tak, kiedy jechałam rowerem i zapomniałam wcześniej coś zjeść . Wymiotować mi się z głodu chciało, rzuciłam się na jabłko z rowu. Potem miałam migrenowy ból głowy z głodu. Organizm mi mówił, że przesadziłam. Może to hormony, ja nie mam Hashimoto, poszukaj w necie
W takim razie jak podjadacie to co? Żeby nie zwiększać bardzo ilości kalorii?
no mowie Ci, ze banan to swietnie zabija! Moja kolezanka z pracy tez tak ma, ale nie ma hashimoto. Ona to zabija jogurtem, ja jogurtow nie moge, bo mi po nabiale zazwyczaj niedobrze, ale kto jak kto. Chyba najlepiej jesc kilka malych posilkow dziennie, zeby nigdy nie byc glodnym, ale ja nie mam na cos takiego warunkow...
Pasek wagi
Miałam to samo, mi wystarczy szklanka gorącej herbaty albo ziółka
ja jeśli za długo jestem głodna to też mam mdłości, przechodzi jak coś zjem ;)
Pasek wagi
to mogą być trochę leki, tez je miałam, ale mniejszą dawkę, a ssało mnie strasznie ;/ warto miec przy sobie tez jakies bakalie rodzynki, migdały (dobrze działają na mdłości) trochę zjesz, a poczujesz sięna pewno lepiej ;)
Pasek wagi
też tak mam ;) 

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.