- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
-
© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
24 maja 2010, 08:58
Witam dziewczynki i nie tylko..
Zakładam taki temat by dodawać tu przepisy na dietetyczne przepisy z miesa, ale nie tylko z kurczaka lub indyka..
Bo ciekawią mnie przepisy np ze schabu, karkowki, szynki, łopatki a może nawet miesko mielone..
czekam na wasze propozycje, ja tez bede dodawać jak coś znajde i wyprobuje, lub znajde i wyda mi sie dobre..
28 maja 2010, 09:20
27 listopada 2010, 11:51
27 listopada 2010, 11:58
Edytowany przez karenknightly 27 listopada 2010, 12:06
27 listopada 2010, 13:06
27 listopada 2010, 14:19
Kurczaka umyć i osuszyć,następnie odciąć skrzydełka,szyjkę i kuper.Rozciąć piersi i po kościach wycinamy na około całe mięso pozostawiając sam szkielet,uważać,żeby nie rozciąć skóry.Po odcięciu kości powstanie prostokąt.Grubsze piersi przycinamy i uzupełniamy nimi puste miejsca na skórze tak,aby było równomierne.Następnie posypujemy Ziarenkami Smaku,zwijamy i odstawiamy na 2 godziny do lodówki.Mięso mielone wyrabiamy z jajkami,bułką tartą i przyprawami,odstawiamy do lodówki.Po 2 godzinach wyjmujemy wszystko z lodówki.Na kurczaka wykładamy mięso mielone,posypujemy pietruszką i zwijamy w roladę,obwiązujemy sznurkiem i owijamy folią aluminiową (lub papierem do pieczenia),wkładamy do rozgrzanego piekarnika (200 stopni C).Pieczemy przez godzinę,następnie odwijamy folię i pieczemy jeszcze przez 20−25 minut,aby rolada się ładnie zrumieniła.Można jeść na zimno i na gorąco!Smacznego!
Jest trochę pracy przy tej roladzie,ale warto ją zrobić!!Właśnie wczoraj zrobiłam,podawałam z ryżem i sosem pieczeniowym,do tego surówka,pyszne,polecam! .
9 kwietnia 2011, 12:38
Koperkowe pulpety z indyka<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Składniki:
· 1 jajko
· 1 cebula – 105g
· Otręby owsiane, Na Surowo 47g (0,5 x szklanka)
· Mięso Mielone, Indycze 500g
· Sól i pieprz
· koperek
Sposób przyrządzenia:
Do zmielonego mięsa indyka dodać jajko, koperek, cebulę, otręby owsiane, sól i pieprz. Uformować pulpeciki i gotować na parze ok. 20 min.
Całość – 675 kcal ( około 15 pulpecików)
9 kwietnia 2011, 15:15
10 kwietnia 2011, 09:03