- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
© Fitatu 2005-24. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
6 lutego 2010, 10:55
Edytowany przez BikeTrials 6 lutego 2010, 10:57
7 lutego 2010, 09:47
7 lutego 2010, 10:52
18 listopada 2017, 14:52
Dziwni jesteście albo głupi... Ktoś pyta bo np. ma 100 g kaszy w daniu (odmierzanej na surowo), ale mama gotuje gar kaszy dla całej rodziny, a Wy nie wiecie ile macie sobie nałożyć ugotowanej, bo macie 100 g surowej, a ugotowana jest cięższa. Poza tym: "Nie ma głupich pytań, są tylko głupie odpowiedzi." Pozdro
9 czerwca 2021, 20:42
Zgadzam się z AgBer. Możemy np. jadać poza domem u ciotki, babki itp. Widzimy gar ugotowanej kaszy i nie wiemy jak się zabrać za liczenie kalorii.
Oszacowanie więc stu gramów kaszy po ugotowaniu daje w miarę obiektywny wynik ..nie zawsze idealny bo czasem kasza gotowana jest na sypko, a czasem zawiera nieco więcej wody ale szacunkowa wartość kaloryczna jest lepsza od żadnej :)
11 października 2022, 16:51
Ja też podobnie jak Kilana20 nie wiem po co Ci ta wiedza ale jeśli chodzi o kalorie to możesz liczyć przed ugotowaniem.
taka wiedza jest przydatna dla kucharzy ;)