- Dołączył: 2012-08-16
- Miasto: Czudec
- Liczba postów: 16
17 sierpnia 2012, 12:52
Właśnie dzisiaj robiłam z mamą ;) Wiem, że kaloryczne więc będąc na diecie ich nie jem, ale nie mogłam się oprzeć i zjadłam trochę farszu ;D Orientuje się może któraś/któryś z Was, ile taki sam farsz orientacyjnie ma kalorii, taki typowy, tradycyjny farsz z ziemniaków i sera półtłustego? Może ktoś liczył? Chciałabym wiedzieć na przyszłość :) Niestety nie mogę sama policzyć, bo nie wiem ile czego było dodane - mama mi za Chiny nie powie bo od razu by było po co Ci to, a jest przeciwna mojej diecie także ;/
17 sierpnia 2012, 13:22
bo zależy jakiej one są wielkości. Ja jem 4 ale są wielkości połowy pięści. Mój brat (dużo może zjeść) takich maksymalnie je 8-10 a to również nie jest duzo kcal.
- Dołączył: 2012-08-17
- Miasto:
- Liczba postów: 30
17 sierpnia 2012, 13:27
Nie popadajmy w paranoje, przecież nie musisz liczyć każdej kalorii : ) Zjadłaś tylko trochę farszu, a nie 20 czy 30 pierogów. Nie ma tragedii, nie przejmuj się : )
- Dołączył: 2012-07-26
- Miasto: Warszawa
- Liczba postów: 54
17 sierpnia 2012, 13:36
A próbowałyście/próbowaliście może dodać do pierogów np. mąkę orkiszową/razową? Piszę, bo mam hopla na punkcie produktów organicznych. Takie rozwiązanie jest korzystniejsze z perspektywy bardziej wartościowej diety, ale, jak myślicie, sprawdzi się w przepisie?
Bo jeśli chodzi o jedzenie pierogów, to no no no no no - there's no limit.
- Dołączył: 2011-11-27
- Miasto: Warszawa
- Liczba postów: 326
17 sierpnia 2012, 14:13
Andromacha napisał(a):
A próbowałyście/próbowaliście może dodać do pierogów np. mąkę orkiszową/razową? Piszę, bo mam hopla na punkcie produktów organicznych. Takie rozwiązanie jest korzystniejsze z perspektywy bardziej wartościowej diety, ale, jak myślicie, sprawdzi się w przepisie?
A dlaczego miałoby się nie sprawdzić?
Jeśli obawiasz się, że pierogi mogą ci nie wyjść to za pierwszym razem zrób je z mieszanki białej i razowej.
- Dołączył: 2012-08-16
- Miasto: Czudec
- Liczba postów: 16
17 sierpnia 2012, 15:57
polecam pierogi z mąki razowej - kiedyś moja ciocia takie właśnie robiła, gotowane na parze o ile dobrze pamiętam, były naprawdę pyszne ;)