Temat: kisiel - błonnik+plusz

z okazji tematu na temat kisielu, który się pojawił.
zamiast truć się chemią i węglowodanami chciałabym polecić łakomczuchom kisiel zrobiony własnoręcznie.
skład:
błonnik w proszku - zwykły, lub smakowy (są przeróżne smaki, cytrynowe, malinowe, jabłkowe etc.)
plusz multiwitamina - chociaż z tego co się orientuję też są różne smaki z różnymi witaminami.

więc tak. plusz rozpuszczony w gorącej wodzie w szklance, wlewamy do miseczki z 4-5 łyżeczkami błonnika. kaloryczność naprawdę jest znikoma, dodatkowo wypełnia żołądek. trzeba pamiętać żeby popić to potem dużą ilością wody. apetyt na słodkości przechodzi. właściwie na jedzenie, bo żołądek jest pełny.

jak wam zapewne wiadomo błonnik poprawia pracę jelit. więc mamy - kisiel, witaminy i poprawione wypróżnianie.
to by było na tyle. naprawdę polecam:)
Pasek wagi
i to będzie mieć taką konsystencję jak kisiel???
identyczną. błonnik w proszku pęcznieje. gęstość zależy od tego ile wsypiesz. może przesadziłam pisząc 4-5 łyżeczek. myślę, że raczek 3-4, bo czasami z tych 5 mi się za gęste robiło. ale to wedle uznania. można przecież dosypać jak coś.
no i koniecznie dobrze wymieszać, żeby się nie porobiły pęcherze z suchym błonnikiem w środku;)
Pasek wagi

morricone ile masz wzrostu ? :)

co ma kisiel do wzrostu? bez offtopu please
Pasek wagi
tak pytam , bo zawsze jestem ciekawa cyferek ;p bez żadnych złośliwości , czy coś
> identyczną. błonnik w proszku pęcznieje. gęstość
> zależy od tego ile wsypiesz. może przesadziłam
> pisząc 4-5 łyżeczek. myślę, że raczek 3-4, bo
> czasami z tych 5 mi się za gęste robiło. ale to
> wedle uznania. można przecież dosypać jak coś.no i
> koniecznie dobrze wymieszać, żeby się nie porobiły
> pęcherze z suchym błonnikiem w środku;)

---
OK< może i pęcznieje, ale kisiel się robi kiślem po ugotowaniu dopiero :)
wow...
morricone to Ty na tym zdjeciu?:) (też bez zlośliwosci)
tak, ja. spoko, przecież nie zakładam z góry, że ktoś tu chce być złośliwy
Pasek wagi

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.