30 lipca 2012, 12:18
chyba nigdy nie jadłam tuńczyka... w lodówce znalazłam tuńczyka w sosie własnym i pomyślałam że zjem go na kolację.
może mi ktoś powiedzieć jak on smakuje? coś mniej więcej jak makrela?
i czy taki tuńczyk z puszki (rozdrobniony) będzie miał ości?
może to głupie pytanie ale cóż. kto pyta - nie błądzi
30 lipca 2012, 12:20
Wolę w oliwie, ale w sosie własnym też zjem. Smakuje gorzej, ale nie jest zły. Ości nie będzie miał
30 lipca 2012, 12:20
2 razy ten sam post?
Edytowany przez Shangri.La 30 lipca 2012, 12:21
30 lipca 2012, 12:23
Makrela ma lepszy smak, nie ma ości tuńczyk z puszki. Zupełnie inny smak, makrela jest bardziej tłusta a tuńczyk wysuszony.
30 lipca 2012, 12:27
rozdrobniony jest trochę dziwny w smaku;) tak strasznie śmierdzi rybą?
- Dołączył: 2009-04-24
- Miasto: Góra
- Liczba postów: 7960
30 lipca 2012, 12:30
ja ostatnio jem takiego tuńczyka na kolację-prosto z puszki, tylko odlewam ta wodę, smakuje mi, jest bez ości, strasznie zapycha a ma mało kalorii :)
- Dołączył: 2009-09-14
- Miasto: Tam Gdzies
- Liczba postów: 801
30 lipca 2012, 12:32
Do tunczyka mozna wkroic ugotowane jajko, przyprawic dodac jogurt naturalny i zrobic paste na kanapki lub zmieszac ze swiezymi warzywami (ogorek, salata, pomidor, papryka) i jest salatka.
30 lipca 2012, 12:33
sam tuńczyk może być trochę za suchy (chociaż ja uwielbiam). Jak nie będzie Ci smakował sam to wkrój do niego pomidora, albo ogórka. I świetnie komponuje się w sałatkach, zwłaszcza z serem feta
30 lipca 2012, 12:39
Narobiłyście mi smaka, chyba sobie zrobię sałatkę z tuńczykiem dzisiaj na kolację. Moją ulubioną. Zrobię może fotkę i tutaj wkleję.
30 lipca 2012, 12:47
ja go jem z sznytką razowca posmarowanego masłem ;)