Temat: tuńczyk w sosie własnym

chyba nigdy nie jadłam tuńczyka... w lodówce znalazłam tuńczyka w sosie własnym i pomyślałam że zjem go na kolację.
może mi ktoś powiedzieć jak on smakuje? coś mniej więcej jak makrela?

i czy taki tuńczyk z puszki (rozdrobniony) będzie miał ości? 


może to głupie pytanie ale cóż. kto pyta - nie błądzi
Wolę w oliwie, ale w sosie własnym też zjem. Smakuje gorzej, ale nie jest zły. Ości nie będzie miał 
2 razy ten sam post?
Makrela ma lepszy smak, nie ma ości tuńczyk z puszki. Zupełnie inny smak, makrela jest bardziej tłusta a tuńczyk wysuszony.
rozdrobniony jest trochę dziwny w smaku;) tak strasznie śmierdzi rybą?
ja ostatnio jem takiego tuńczyka na kolację-prosto z puszki, tylko odlewam ta wodę, smakuje mi, jest bez ości, strasznie zapycha a ma mało kalorii :)
Do tunczyka mozna wkroic ugotowane jajko, przyprawic dodac jogurt naturalny i zrobic paste na kanapki lub zmieszac ze swiezymi warzywami (ogorek, salata, pomidor, papryka) i jest salatka.
Pasek wagi
sam tuńczyk może być trochę za suchy (chociaż ja uwielbiam). Jak nie będzie Ci smakował sam to wkrój do niego pomidora, albo ogórka. I świetnie komponuje się w sałatkach, zwłaszcza z serem feta
Narobiłyście mi smaka, chyba sobie zrobię sałatkę z tuńczykiem dzisiaj na kolację. Moją ulubioną. Zrobię może fotkę i tutaj wkleję.
ja go jem z sznytką razowca posmarowanego masłem ;)

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.