- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
-
© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
8 grudnia 2009, 10:33
Witajcie Kochani... Od wczoraj jestem szczęśliwą posiadaczką kombiwaru - Mango Halogen Oven dokładnie... Jednak nie o markę tu chodzi... Dość długo szukałam przepisów, które można wypróbować w tym cudzie... Udało mi się znaleść ich troche i chciałabym się z Wami podzielić... Uważam, że kombiwar może wspomagać nasze odchudzanie... Jedzenie nie musi być nudne, a zrobione bez tłuszczu lub z jego niewielką ilością. Potrawy wychodzą soczyste i pyszniutkie... Wczoraj smakowałam karkóweczki i frytek... Kaloryczność o wiele mniejsza, a smak o niebo lepszy!
Mam nadzieję, że podane przepisy przydadzą się zarówno odchudzającym, jak i całej reszcie doceniającej walory tej maszyny...
Urządzenie ma dwa ruszty. Niższy służy do pieczenia ciast i przyrządzania sporych dań, wyższy do pieczenia mięsa, suszenia warzyw, owoców, grzybów, rozmrażania produktów.
Warto wiedzieć:
- zaleca się, by do urządzenia wlewać 2-3 łyżki wody
- w kombiwarze można gotować produkty skropione wodą i zawinięte w folię aluminiową
Orientacyjne temp. i czasy obróbki: | ||
Kurczak cały(1679 g) | 200 stopni | 150 min |
kotlety wieprzowe(373 g) | 220 stopni, | 10 - 20 min |
udka kurczaka(8 porcji) | 220 stopni | 30 min |
ryba(10 porcji) | 250 stopni | 25 min |
krewetki(3737 g) | 250 stopni | 10 min |
ciasto z owocami(520 g) | 200 stopni | 35 min |
babka drożdżowa(656 g) | 200 stopni | 45 min |
ziemniaki(373 g) | 250 stopni | 30 min |
rozmrażanie potraw | 170 stopni | (w zależności od ilości) |
Edytowany przez 86skorpion86 8 grudnia 2009, 10:34
1 marca 2014, 08:49