- Dołączył: 2009-09-18
- Miasto: Eindhoven
- Liczba postów: 331
26 listopada 2009, 15:11
Witam. Kochane chciała bym abyście na tym forum podzieliły sie przepisami switecznym. Nie musza byc to daniai niskokaloryczne. Czym czestujecie rodzinę w swieta pyszne i sprawdzone przepisy.
- Dołączył: 2008-11-25
- Miasto:
- Liczba postów: 68
26 listopada 2009, 16:44
Moj maz pieczarki smazy na oleju moczy w rozmaconym jajku i bulce tartej, oleju troszke wiecej, bo pieczarki musza sie chwile prozyc, puscic sok. Latwizna
- Dołączył: 2008-01-03
- Miasto: Za Trzecim Krzakiem W Lewo
- Liczba postów: 6578
26 listopada 2009, 16:46
> Moj maz pieczarki smazy na oleju moczy w
> rozmaconym jajku i bulce tartej, oleju troszke
> wiecej, bo pieczarki musza sie chwile prozyc,
> puscic sok. Latwizna
my dodatkowo faszerujemy te pieczarki :) krojone nóżki, posiekana cebula
- Dołączył: 2008-11-25
- Miasto:
- Liczba postów: 68
26 listopada 2009, 16:48
napewno z farszem tez sa pycha, musze sprobowac
- Dołączył: 2009-04-02
- Miasto: Paryż
- Liczba postów: 2890
26 listopada 2009, 16:49
ja pieczarki robię tak
odkroiwam ogonki , które siekam dodaje usmażoną cebulkę siekam jako + dodaje troszke bułki tartej + jajko w całości surowe + natka nakładam do kapeluszy posypuję startym serem i zapiekam
- Dołączył: 2009-04-02
- Miasto: Paryż
- Liczba postów: 2890
26 listopada 2009, 16:51
jajka robie podobnie gotuje na twardo przekraiwam skoróbke nożem siekam jako natka lub koperek sól + pieprz cebulka nakładam do skrupek maczam jako w tartej bułce i smaże na patelni
- Dołączył: 2008-01-03
- Miasto: Za Trzecim Krzakiem W Lewo
- Liczba postów: 6578
26 listopada 2009, 16:51
och jak bym zjadła pieczarek :)
mam w domku wiec sobie zrobię na kolację - w wersji dietetycznej jedna ma 30 kalorii :)
farsz jest z szynki, twarogu i cebuli, a zamiast smażyć piekę :)
najlepsze na zimno :)
- Dołączył: 2008-01-03
- Miasto: Za Trzecim Krzakiem W Lewo
- Liczba postów: 6578
26 listopada 2009, 16:52
ja też robię te jajka faszerowane na wielkanoc
do farszu dodaję jeszcze siekane migdały
- Dołączył: 2008-11-25
- Miasto:
- Liczba postów: 68
26 listopada 2009, 16:55
Jezeli chodzi o sernik tez robie z olejem i budyniami. Ja wykladam na blache zwkle kruche ciasto i troche podnosze brzegi bo masa jest lejaca. Sernik wychodzi pycha puszysty i wilgotny taki wlasnie lubie. Moja babcia robila na taki sernik jeszcze beze ale ja sie w to nie bawie chociaz tez byl super.
- Dołączył: 2006-01-04
- Miasto: Na Koncu Wsi
- Liczba postów: 109738
26 listopada 2009, 16:58
> >ja robie na herbatnikach ....tez wychodzia też
> masz taką lejącą masę?? ja się boję że to
> przecieknie i sie skopiea dla tych co nie lubią -
> ciasto można dać cieniusieńkie
tez mam lejaca taka ...ale usi byc tortownica szczelna