- Dołączył: 2009-09-18
- Miasto: Eindhoven
- Liczba postów: 331
26 listopada 2009, 15:11
Witam. Kochane chciała bym abyście na tym forum podzieliły sie przepisami switecznym. Nie musza byc to daniai niskokaloryczne. Czym czestujecie rodzinę w swieta pyszne i sprawdzone przepisy.
- Dołączył: 2008-01-03
- Miasto: Za Trzecim Krzakiem W Lewo
- Liczba postów: 6578
26 listopada 2009, 16:36
ja grzybów za bardzo nie robie, jedynie sos kurkowy do babki ziemniaczanej (wycyganiłam przepis z takiej jednej knajpy nad morzem)
- Dołączył: 2006-01-04
- Miasto: Na Koncu Wsi
- Liczba postów: 109738
26 listopada 2009, 16:37
> a najlepsze są norowiki zawsze mam mrożone takie w
> całości lub połówki smaże je na maśle z czosnkiem
> i posypuje natką fantazja jak jest sezon na
> grzyby to ciągle to jemy
to ciekawa propozycja a jak robice prawdziwki ...
ty wiesz ze ja nie wiem jak ten borowik wyglada
- Dołączył: 2006-01-04
- Miasto: Na Koncu Wsi
- Liczba postów: 109738
26 listopada 2009, 16:38
> ja grzybów za bardzo nie robie, jedynie sos
> kurkowy do babki ziemniaczanej (wycyganiłam
> przepis z takiej jednej knajpy nad morzem)
dawaj ten przepis bo ja uwielbiam kurki
- Dołączył: 2008-01-03
- Miasto: Za Trzecim Krzakiem W Lewo
- Liczba postów: 6578
26 listopada 2009, 16:37
>ja robie na herbatnikach ....tez wychodzi
a też masz taką lejącą masę?? ja się boję że to przecieknie i sie skopie
a dla tych co nie lubią - ciasto można dać cieniusieńkie
- Dołączył: 2009-04-02
- Miasto: Paryż
- Liczba postów: 2890
26 listopada 2009, 16:43
babki ziemniaczanej tez nigdy nie robiłam
- Dołączył: 2009-04-02
- Miasto: Paryż
- Liczba postów: 2890
26 listopada 2009, 16:43
powiem wam że zrobiłam sie strasznie głodna
- Dołączył: 2008-01-03
- Miasto: Za Trzecim Krzakiem W Lewo
- Liczba postów: 6578
26 listopada 2009, 16:43
ten sos to żadna trudność, myślę, że chodzi o połączenie z babką ziemniaczaną - dlatego to jest takie pyszne
sos:
kurki oczyścić i podsmażyc na maśle (większe przekroić na pół, małe zostawić w całości), dodać uduszoną wcześniej na oliwie cebulę(drobno posiekaną i wręcz rozsmażoną), dodać śmietanę, sól, pieprz, natkę pietruszki i odrobinę czosnku, pogotować chwilę (około 15 minut) aż sos zgęstnieje