Temat: jak radzicie sobie z zupami zabielanymi smietana?

Dzis ugotowalam zupe kalafiorowa i niestety musialam ja utuczyc smietana,probowalam kiedys taka zupe zabielic jogurtem naturalnym ale wazy sie i smakuje dziwnie,a bez smietany jakos nie moge przelknac.Ciekawi mnie jak wy udoskonalacie wasze zupy,tak zeby byly jak najzdrowsze i smakowaly przedewszystkim.Staram sie gotowac jak najzdrowiej ale czasem nie da sie zastapic jakiegos produktu innym.
naturalny jogurt koneic kropka
Nie popadajmy w skrajności. Odrobina śmietany jeszcze nikogo nie zabiła. Przecież zupy (w większości) mają niewiele kcal. Ogólnie wolę zupy czyste - bez zabielania. Jednak są zupy które się zabiela i wtedy spożywam zabielone. 

.

ja robie i z jogurtem i z gęstą 18stką.....odlewam zupe - tak z pol szklanki,100  gram smietany dodaje do tego.Wszystko do słoika i potrząsam.Trzęse 5 minut i nigdy nic mi się nie waży....moze poprostu ten jogurt wlewasz do zupy zamiast na początku go rozdrobnić ??
a ja nie zabielam. 
ja nie lubie zabielanych zup, wiec niczym nie zabielam

A mi np lepiej smakują z jogurtem naturalnym niż ze śmietaną 
Pasek wagi

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.