2 lipca 2012, 10:45
Które jogurty najczęściej jadacie? Czy owocowe rzeczywiście negatywnie wpływają na odchudzanie? Wiem, że owocowe mają sporo cukru i staram się jadać naturalne, ale ostatnio doszłam do wniosku, że po ich zjedzeniu czuję dyskomfort (wzdęty brzuch, odbijanie, ciężar w żołądku, jeszcze długo po zjedzeniu czuję niesmak w ustach) natomiast po owocowych czuję się bardzo dobrze...
- Dołączył: 2011-04-17
- Miasto: Za Górami Za Lasami
- Liczba postów: 1095
2 lipca 2012, 12:41
naturalny mixuje z owocami :)
- Dołączył: 2010-03-02
- Miasto: Chatka Puchatka
- Liczba postów: 3309
2 lipca 2012, 12:54
naturalne i owocowe, ale owocowe znacznie częściej. np Jogobella light albo takie zwykłe owocowe z biedronki, lub 7 zbóż.
jak nie lubisz naturalnych to się do nich nie zmuszaj :)
2 lipca 2012, 12:59
owocowe ...naturalne tylko do zupy lub dodatek do obiadu...szkoda mi marnować życia na samą w3ode, sałatę i jogurcik naturalny
- Dołączył: 2011-02-14
- Miasto: Gdańsk
- Liczba postów: 2756
2 lipca 2012, 13:06
owocowe po prostu naturalne mi przez gardło nie przechodzą w żadnej postaci a jak ma być zdrowo to polecam danone ale natura ! owocowy ma piękny skład i jest pycha; )
- Dołączył: 2011-11-22
- Miasto: Essex
- Liczba postów: 480
2 lipca 2012, 13:23
naturalny, do ktorego dodaje swieze owoce
- Dołączył: 2010-08-11
- Miasto: Raj
- Liczba postów: 1311
2 lipca 2012, 13:23
tylko naturalne ;)
opcjonalnie;
+owoce
+dżem domowej roboty ( borówkowy, truskawkowy, śliwkowy, wiśniowy )
+musli
+sok domowej roboty
bez dodatków ( w I fazie SB) powiem, że da się przeżyć ;) do wszystkiego da się przyzwyczaić ;)
owocowe jogurty ze sklepu potępiam ... to głównie cukier, serwatka, aromaty, barwniki, pełno konserwantó,
skrobia modyfikowana, żelatyna wieprzowamoże jakaś ciekawostka ;D dla zainteresowanych ;)
koszenila, karmina (
E120) – naturalny ciemnoczerwony
barwnik pozyskiwany z wysuszonych, zmielonych
owadów.Obecnie koszenila jest wciąż szeroko stosowana w przemyśle kosmetycznym do barwienia m.in.:
cieni do powiek,
szamponów i
tuszów do rzęs, ale jej zastosowania nie kończą się na kosmetykach. Koszenilą barwi się także
napoje alkoholowe,
sosy (głównie
sos jabłkowy),
owocowe nadzienia do
ciast,
mięsa, wypieki,
jogurty i
polewy.
więcej inf. macie tutaj ;
1link - Dołączył: 2012-06-30
- Miasto: Londyn
- Liczba postów: 628
2 lipca 2012, 13:32
Ja wolę zjeść naturalny i dodać świeże owoce
- Dołączył: 2011-07-19
- Miasto: Warszawa
- Liczba postów: 4389
2 lipca 2012, 13:55
wcinam naturalny codziennie, dodaję do niego owoce lub własne musy owocowe z blendera
i smakuje mi o wiele lepiej, niż te kupne!
przynajmniej nie są naszpikowane cukrem i innymi śmieciami :)
2 lipca 2012, 14:29
częściej jem owocowe. naturalny wykorzystuje często jako dodatek do twarogu ;p