- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
-
© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
19 sierpnia 2009, 14:25
Kurcze dziewczyny mam dylemat... kiedy się waży jedzenie jedni mówią, że przed inni, że po gotowaniu... a w sumie to duża róznica bo ryż w woreczku przed waży 100g a po prawie 250g
a to spora różnica bo zamiast 322 kcal wychodzi prawie 800kcal jak się zje woreczek... to samo z makaronem. Ugotowałam bo dziś robie spagetti w wersji light ale jak zważe po ugotowaniu to pewnie 2 razy mniej bede mogła zjeść....
normalnie zgłupiałam
a dało mi do myślenia bo wczoraj w programie jakimś Ibisz mówił, że waży makaron przed gotowaniem i stąd te wątpliwości
19 sierpnia 2009, 14:30
19 sierpnia 2009, 14:32
19 sierpnia 2009, 14:32
19 sierpnia 2009, 14:34
19 sierpnia 2009, 14:54
19 sierpnia 2009, 14:59
19 sierpnia 2009, 15:01
Jedzenie powinno się ważyć przed ugotowaniem.
Wszystkie opakowania produktów takich jak makaron, ryż, zazwyczaj podają kcal w 100g suchego produktu (przed ugotowaniem).
19 sierpnia 2009, 15:01