12 czerwca 2012, 13:44
Oczywiscie, ze warzywa z patelni to masa zdrowia ! Sa niskokaloryczne oczywiscie jak sie me robi na oliwie z oliwek z umiarem. Ja stosuje flore zamiast oleju i doprawiam magi. Przysmazona cukinia z papryka w tortille i nawet nic wiecej nie dodaje bo jest takie pyszne. Nigdy nie gotuje warzyw bo są pózniej wyjalowione. Ewentualnie z pary
- Dołączył: 2010-05-10
- Miasto: Paradera
- Liczba postów: 2365
12 czerwca 2012, 14:46
Ja osobiście nie widzę nic złego w kupowaniu mrożonek poza sezonem. Warzywa mają bardzo mało kalorii, dużo błonnika, można dodać do nich nienasycone tłuszcze (oliwę z oliwek, nierafinowany olej rzepakowy tłoczony na zimno, orzechy, olej lniany) i porcję mięsa lub ryby.
W sezonie, oczywiście nic nie zastąpi świeżych warzyw, które są tanie i bez porównania lepsze od tych mrożonych :)
Na pewno warzywa na patelnię nie są TUCZĄCE, zazwyczaj to dodatki tuczą- np. frytki, tłuszcz niskiej jakości (margaryna), sos na bazie mąki, mięso mielone wieprzowe, paluszki rybne w panierce.
12 czerwca 2012, 19:40
przeczytałam ten tytuł i tylko : pojebało kogos kompletnie!?
sory za słowa. nawet nie czytam.