Temat: Czy warzywa na patelnie są bardzo tuczące ?

z czym je można podawac?

Oczywiscie, ze warzywa z patelni to masa zdrowia ! Sa niskokaloryczne oczywiscie jak sie me robi na oliwie z oliwek z umiarem. Ja stosuje flore zamiast oleju i doprawiam magi. Przysmazona cukinia z papryka w tortille i nawet nic wiecej nie dodaje bo jest takie pyszne. Nigdy nie gotuje warzyw bo są pózniej wyjalowione. Ewentualnie z pary
Ja osobiście nie widzę nic złego w kupowaniu mrożonek poza sezonem. Warzywa mają bardzo mało kalorii, dużo błonnika, można dodać do nich nienasycone tłuszcze (oliwę z oliwek, nierafinowany olej rzepakowy tłoczony na zimno, orzechy, olej lniany) i porcję mięsa lub ryby.

W sezonie, oczywiście nic nie zastąpi świeżych warzyw, które są tanie i bez porównania lepsze od tych mrożonych :)

Na pewno warzywa na patelnię nie są TUCZĄCE, zazwyczaj to dodatki tuczą- np. frytki, tłuszcz niskiej jakości (margaryna), sos na bazie mąki, mięso mielone wieprzowe, paluszki rybne w panierce.
Pasek wagi

przeczytałam ten tytuł i tylko : pojebało kogos kompletnie!?

sory za słowa. nawet nie czytam.

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.