Temat: Czy warzywa na patelnie są bardzo tuczące ?

z czym je można podawac?

z kurczakiem, rybą.. co kto lubi :)
jeśli chodzi o mrożonki to masz napisaną kaloryczność przecież;p
z czym? ze wszystkim, co to za pytanie:D od mięsa po ryby, przez ryże, makarony itp.
warzywa na patelnię są najgorszą formą warzyw jaką możesz sobie fundować. Podczas smażenia na patelni tracą niemal wszystkie wartościowe składniki oraz wchłaniają dużo tłuszczu. Są też ciężkostrawne o czym sama się przekonałam. Ale możesz je jeść jeśli lubisz, z tym że nie jest to nic wartościowego, a łączyć można ze wszystkim co Ci tylko smakuje
Pasek wagi
chuda.ja - ale to chyba zależy czy dasz na patelnie tłuszcz:) co do ciężkostrawności - kompletnie się nie zgadzam, ja u siebie nie zaobserwowałam nic takiego.
warzywa na patelnię równie dobrze można ugotować na parze i podać do obiadu xd
i tuczące to będzie tak samo jak każde inne, myślę. zresztą na opakowaniu jest napisana kaloryczność :D

Mrożonki to zabójstwo, a jeżeli jeszcze je smażysz zamiast gotować - podwójne. Ani to nie ma wartości odżywczych, ani to nie jest zdrowe, ani smaczne.

Zaczynają się już zbiory - kupuj świeże warzywa i z nich staraj się pichcić obiady. 

chuda.ja napisał(a):

warzywa na patelnię są najgorszą formą warzyw jaką możesz sobie fundować. Podczas smażenia na patelni tracą niemal wszystkie wartościowe składniki oraz wchłaniają dużo tłuszczu. Są też ciężkostrawne o czym sama się przekonałam. Ale możesz je jeść jeśli lubisz, z tym że nie jest to nic wartościowego, a łączyć można ze wszystkim co Ci tylko smakuje


Nie zgodzę się, warzywa na patelnię można z powodzeniem smażyć bez tłuszczu lub na małej ilości wysokiej jakości tłuszczu, który pomaga wchłaniać witaminy z warzyw.
Czas ich przygotowania to ok 8 min, więc jest to raczej krótka obróbka. W przeciwieństwie do gotowania witaminy nie wydostają się z warzyw do wody.  
Tuczące też nie są:) Choć nie lubię określenia "tuczące|"... bo ważne są porcje tego co jemy.
Można podawać jako dodatek do obiadu albo samodzielne danie - samo lub z ryżem.

A poza tym - nie ma nic złego w mrożonkach! Zachowują swoje wartości podczas mrożenia, są to zwykle warzywa z pełni sezonu, bo tylko takie opłaca się mrozić, więc wzrastające z mniejszą ilością chemii.
Nie każdy ma czas codziennie kupować świeże warzywa i kroić każdego po trochu żeby zrobić podobną mieszankę. Mrozonka to jak najbardziej zdrowy i dobry wybór:)
matko boska, paranoja! już nawet warzywa są tuczące. ;o to co tu jeść?
Warzywa na patelnie są bardzo niskokaloryczne. Mozna je jesc z ryżem, same, z kurczakiem, ryba z czym chcesz i tak jak lubisz 
Pasek wagi

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.