- Dołączył: 2012-03-18
- Miasto: Oslo
- Liczba postów: 4965
20 maja 2012, 11:42
Wczoraj zrobilam makaron z sosem i zjadlam 200gr gotowanego makaronu. Uwazacie ze to duzo na diecie ??? Ile Wy jecie ???
- Dołączył: 2011-07-12
- Miasto: Częstochowa
- Liczba postów: 3944
20 maja 2012, 11:44
raz na jakis czas nie zaszkodzi.
ja jem 'od swieta' heh ;)
20 maja 2012, 11:44
ja jem 40g suchego - takiego ciemniejszego (nie tak ciemny jak razowy), z mąki durum. mój zwiększa objętość 2,4-2,7 raza (dwa razy kiedy zważyłam przed i po gotowaniu wyszły mi właśnie te dwa wyniki). nie wiem jak Twój przybiera na wadze, bo wydaje mi się że np biały może przybrać więcej niż załóżmy razowy:)
Edytowany przez d8c1afe479e1a2f862243adad130fc9a 20 maja 2012, 11:55
20 maja 2012, 11:46
ja jem 50g nieugotowanego (ale tylko jem pełnoziarnisty makaron, albo taki szpinakowy)
- Dołączył: 2012-04-22
- Miasto: Sydney
- Liczba postów: 1130
20 maja 2012, 12:01
jako dodatek (np. do mięsa) 25-35g makaronu, jeśli jako składnik główny (np. spaghetti) to 50g
(oczywiście ważone na sucho, wagi nie posiadam, więc nie potrafię po ugotowaniu stwierdzić ile to waży :) )
Edytowany przez Kiriya 20 maja 2012, 12:02
20 maja 2012, 12:01
ja jesli jem to odmierzam jedną szklanke suchego - porcja dla mnie idealna. a jem okolo 2 razy w tygodniu.
20 maja 2012, 12:03
cancri napisał(a):
Pytanie- dlaczego jecie suchy makaron...?
hmm, zakładam że pytanie jest ironiczne a więc - stwierdzenie "jem 50 g suchego" nie oznacza, że je sie go w takiej postaci, tylko że wtedy tyle waży... bardziej bym się przyczepiła pisania 'gr' zamiast 'g' od gram. gr znaczy grosz, g pochodzi od grama.