Temat: Warzywa na patelnię z piekarnika?

Czy mogę takie gotowe warzywa na patelnię upiec w piekarniku zamiast na patelni? Będą smakowały tak samo? Rozmrożą się?
Na pewno się rozmrożą. I wydaje mi się, że będą smaczne. Pod warunkiem, że je dobrze doprawisz i dodasz odrobinę tłuszczu;)
Ja na patelnię zawsze daje już rozmrożone.
Tak, w piekarniku też się mogą rozmrozić, a będą na pewno inaczej smakowy, bo na patelni pewnie na tłuszczu piekłaś, a w piekarniku już nie musisz. A jak dodasz tłuszcz to i tak to już nie będzie to samo, co nie oznacza, że będzie gorsze w smaku.
ja ostatnio robiłam w piekarniku zapakowałam je w folie aluminiową piekłam dość długo ale wyszły :) mi troszeczkę inaczej smakowały niż z patelni ale tez dobre :)
Pasek wagi
Wywalam z opakowania , podlewam wodą , i duszę na patelni z przyprawami , cała filozofia.

PS. nie lubię pieczonych warzyw
Pasek wagi
Owszem mozesz ale wiedz ze takie gotowe warzywa na patelnie nie maja praktycznie rzadnych witamin ani wartosci odżywczych.
Nigdy nie próbowałam tak. Zawsze gotuje je na parze. Myśle ze powinny sie udac
Pasek wagi

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.