- Dołączył: 2012-03-30
- Miasto: Poznań
- Liczba postów: 1862
18 kwietnia 2012, 11:30
Czy mogę takie gotowe warzywa na patelnię upiec w piekarniku zamiast na patelni? Będą smakowały tak samo? Rozmrożą się?
- Dołączył: 2011-10-07
- Miasto: Szczawno-Zdrój
- Liczba postów: 15388
18 kwietnia 2012, 11:36
Na pewno się rozmrożą. I wydaje mi się, że będą smaczne. Pod warunkiem, że je dobrze doprawisz i dodasz odrobinę tłuszczu;)
18 kwietnia 2012, 11:37
Ja na patelnię zawsze daje już rozmrożone.
Tak, w piekarniku też się mogą rozmrozić, a będą na pewno inaczej smakowy, bo na patelni pewnie na tłuszczu piekłaś, a w piekarniku już nie musisz. A jak dodasz tłuszcz to i tak to już nie będzie to samo, co nie oznacza, że będzie gorsze w smaku.
Edytowany przez tatti 18 kwietnia 2012, 11:37
- Dołączył: 2010-07-29
- Miasto: Bielsko-Biała
- Liczba postów: 5563
18 kwietnia 2012, 11:40
ja ostatnio robiłam w piekarniku zapakowałam je w folie aluminiową piekłam dość długo ale wyszły :) mi troszeczkę inaczej smakowały niż z patelni ale tez dobre :)
Edytowany przez dorotuniaa 18 kwietnia 2012, 11:40
- Dołączył: 2009-10-20
- Miasto: Legnica
- Liczba postów: 645
18 kwietnia 2012, 12:03
Wywalam z opakowania , podlewam wodą , i duszę na patelni z przyprawami , cała filozofia.
PS. nie lubię pieczonych warzyw
- Dołączył: 2011-07-06
- Miasto: Zaragoza
- Liczba postów: 9117
18 kwietnia 2012, 12:20
Owszem mozesz ale wiedz ze takie gotowe warzywa na patelnie nie maja praktycznie rzadnych witamin ani wartosci odżywczych.
- Dołączył: 2012-02-13
- Miasto: Warszawa
- Liczba postów: 13239
18 kwietnia 2012, 13:09
Nigdy nie próbowałam tak. Zawsze gotuje je na parze. Myśle ze powinny sie udac