Temat: na czym smażyć omleta?

Próbowałam wiele razy smażyć na teflonie bez tłuszczu, ale zawsze mi się rozwala :(
Doszłam więc do wniosku, że muszę dać chociaż odrobinkę tłuszczu. Tylko teraz jakiego?
Co będzie najzdrowsze? Olej, oliwa z oliwek, margaryna?
Ja daję trochę oliwy z oliwek, ale nie wiem, czy jest to najzdrowsze.
oliwa z oliwek
Pasek wagi
masz złą patelnię :) u mnie się da bez tłuszczu, ew wysmaruj oliwą :)
Pasek wagi
sa specjalne patelnie do naleśnikow i na nich da sie smażyc bez tłuszczu. jesli jednak takiej nie posiadasz to posmaruj patelnie oliwą.
Ja wolę już smażyć na odrobinie oleju słonecznikowego. Oliwę dodaję jak już tylko do sałatek, nie powinno się na niej smażyć.
Spróbuj na maśle klarowanym.
margaryna też ma dobre wartosci odżywcze
Może masz starą patelnie? A najlepiej kapnij kroplę oleju i rozsmaruj na całej, nie powinno przywierać.
ja daję dokładnie jedną łyżeczkę oliwy :)) dzisiaj smażyłam ^^ 

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.