- Dołączył: 2012-03-02
- Miasto: Częstochowa
- Liczba postów: 578
6 kwietnia 2012, 17:56
Próbowałam wiele razy smażyć na teflonie bez tłuszczu, ale zawsze mi się rozwala :(
Doszłam więc do wniosku, że muszę dać chociaż odrobinkę tłuszczu. Tylko teraz jakiego?
Co będzie najzdrowsze? Olej, oliwa z oliwek, margaryna?
- Dołączył: 2011-07-24
- Miasto: Gdańsk
- Liczba postów: 1761
6 kwietnia 2012, 17:58
Ja daję trochę oliwy z oliwek, ale nie wiem, czy jest to najzdrowsze.
- Dołączył: 2011-01-31
- Miasto: Manhattan
- Liczba postów: 2736
6 kwietnia 2012, 18:02
masz złą patelnię :) u mnie się da bez tłuszczu, ew wysmaruj oliwą :)
- Dołączył: 2011-07-06
- Miasto: Zaragoza
- Liczba postów: 9117
6 kwietnia 2012, 18:06
sa specjalne patelnie do naleśnikow i na nich da sie smażyc bez tłuszczu. jesli jednak takiej nie posiadasz to posmaruj patelnie oliwą.
6 kwietnia 2012, 18:07
Ja wolę już smażyć na odrobinie oleju słonecznikowego. Oliwę dodaję jak już tylko do sałatek, nie powinno się na niej smażyć.
- Dołączył: 2012-01-14
- Miasto: Gdańsk
- Liczba postów: 2902
6 kwietnia 2012, 18:07
Spróbuj na maśle klarowanym.
- Dołączył: 2012-03-23
- Miasto:
- Liczba postów: 1446
6 kwietnia 2012, 18:08
margaryna też ma dobre wartosci odżywcze
- Dołączył: 2010-10-31
- Miasto: Opole
- Liczba postów: 511
6 kwietnia 2012, 18:20
Może masz starą patelnie? A najlepiej kapnij kroplę oleju i rozsmaruj na całej, nie powinno przywierać.
- Dołączył: 2010-10-04
- Miasto: Nieznano
- Liczba postów: 5421
6 kwietnia 2012, 18:20
ja daję dokładnie jedną łyżeczkę oliwy :)) dzisiaj smażyłam ^^