2 kwietnia 2012, 17:08
Kochani, bardzo Was proszę o radę... Próbowałam ostatnio wielu diet, ale właściwie w kazdej pieczywo jest zakazane. a prawda jest taka że ja nie potrafie zyc bez chleba...
przynajmniej bez odrobinki dziennie... dlatego przechodzę na dietę 1200-1500 kcal. I tu do Was pytanie.
Jaki chleb polecacie na diecie? Graham, wieloziarnisty, żytni, orkiszowy, mieszany czy inny...? proszę o pomoc :)
- Dołączył: 2010-03-11
- Miasto: Gdańsk
- Liczba postów: 15090
2 kwietnia 2012, 21:38
Ja np, nie lubię chlebów na zakwasie, bo są dla mnie zbyt...kwaśne?:) Wolę wybrać taki, bo mi smakuje niż biały:) Zwłaszcza, że nie jadam niezdrowo a od czegoś umrzeć trzeba:)
Edytowany przez sacria 2 kwietnia 2012, 22:04
- Dołączył: 2010-03-11
- Miasto: Gdańsk
- Liczba postów: 15090
2 kwietnia 2012, 22:02
adveenture napisał(a):
sacria napisał(a):
adveenture napisał(a):
sacria napisał(a):
Ja tylko żytni. W biedronce mozna dostać czysto żytni z serii Just Fit (z ziarnami lub słonecznikiem), taki sam chleb ma ten Schulstad:)
just fit zdrowym pieczywem? nie bluźnij:)
a co ma niby takiego niezdrowego w składzie?:D Nie bluźnię, nie uważam siebie za specjalistę, ale tak samo nie uważam Ciebie:P Na pewno nie jest to złe pieczywo, przynajmniej ma tylko mąkę żytnią w składzie, nie ma karmelu;)
dla mnie zdrowe pieczywo to takie, które ma w sobie mąkę + wodę + sól + zakwas/drożdże a nie ocet, regulator kwasowości czy ekstrakt słodowy:)
A wiesz w ogóle czym np. jest ekstrakt słodowy?:):D albo regulator kwasowości (którym jest zazwyczaj kwas cytrynowy, nie mający wpływu na nasze zdrowie)?:)
- Dołączył: 2009-08-13
- Miasto: Białystok
- Liczba postów: 25
8 lutego 2014, 14:38
Dla mnie lekarz powiedział, że najzdrowszy i najlepszy na diecie jest chleb żytni razowy na naturalnym zakwasie - Społem. Kupuje u siebie w piekarni. 1,30 kg kosztuje 8 zł, są również pełnoziarniste. Polecam, bardzo mi smakują :)
- Dołączył: 2009-08-13
- Miasto: Białystok
- Liczba postów: 25
23 marca 2014, 17:48
Ostatnio odkryłam chleb czystoziarnisty, bez mąki. Który lepszy? razowy czy czystoziarnisty?