Temat: Co do jajek zamiast majonezu?

Jutro planuję zrobić na obiad faszerowane jaja:)
Jaki sos pasuje do tego zamiast cięęęężkiego majonezu?:)
jogurt naturalny. dobre sa jajka faszerowane chrzanem  tym rozowym pycha.
Jog naturalny 
Pasek wagi
możesz zawsze zrobić domowy majonez - jajko + łyżka musztardy + olej rzepakowy, a potem wymieszać go z jogurtem :) tak będzie zdrowo i przynajmniej wiesz jaki i ile tłuszczu wlejesz (rzepakowy jest najzdrowszy :) )
Wrzuć majonez light. Ja uwielbiam jeszcze sos tzatziki ;)
ja ostatnio jadłam jajka z twarożkiem domowym z Piątnicy, posypałam kurkumą i było bardzo smaczne.
można rozrobić nieco majonezu z jogurtem naturalnym lub śmietaną i tak zmniejszyć znacznie kaloryczność :) gdzieś ktoś sugerował jogurt grecki jako zamiennik
ja kocham z keczupem
chrzan! zdecydowanie najlepszy :)
Ja bym dala jogurt naturalny z czosnkiem

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.