Temat: Czy rybi tłuszcz tuczy?

Dzisiaj na kolację zjadłam trochę brzuszka z łososia wędzonego, uwielbiam to, czasami jadam sobie, ale zawsze na śniadanie,a dzisiaj na kolację.Zjadłam:
2 chrupkie, kawałek tego brzuszka na jedną 'kapankę', trochę twarożku na drugą i ogórek. Nie za dużo, nie za tłusto? (wiem, mam obsesję.. serio.)
Czytałam, że są bardzo zdrowe i że podobno ten tłuszcz nie tuczy w takich małych ilościach... jak to jest? :)
Błagam, bez żadnych głupich tekstów.

XXkilo napisał(a):

Rybi tłuszcz ma dużo kwasów omega oraz nienasyconych kwasów, które są potrzebne w organizmie. To jeden z najzdrowszych tłuszczy.
Najzdrowszym tłuszczem jest olej rzepakowy, bo ma najkorzystniejszy skład tłuszczowy, w tym także kwasów omega 3 i 6 :) 2 łyżki pokrywają dzienne zapotrzebowanie. Ale tłuszcz rybi na pewno nie zaszkodzi! Wręcz zaleca się jadanie dużej ilości ryb, także na diecie :)

anieliczka napisał(a):

XXkilo napisał(a):

Rybi tłuszcz ma dużo kwasów omega oraz nienasyconych kwasów, które są potrzebne w organizmie. To jeden z najzdrowszych tłuszczy.
Najzdrowszym tłuszczem jest olej rzepakowy, bo ma najkorzystniejszy skład tłuszczowy, w tym także kwasów omega 3 i 6 :) 2 łyżki pokrywają dzienne zapotrzebowanie. Ale tłuszcz rybi na pewno nie zaszkodzi! Wręcz zaleca się jadanie dużej ilości ryb, także na diecie :)


przy okazji powoduje powstawanie ran na sercu, co udowodniono np. na szczurach, świniach i co najważniejsze - ludziach
Jakich ran na sercu?!

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.