- Dołączył: 2012-02-05
- Miasto: Gdynia
- Liczba postów: 864
11 marca 2012, 12:26
no więc, mama chce robic na obiad kotlety. ale że jestem na diecie to zaproponowałam żeby były z drobiu. i zrobi z kurczaka. :>
macie jakieś pomysły jak przyrządzic, żeby było zdrowo? wiem, że chciała je jakoś z ananasem robic, i pewnie smażone. ale może da sie coś innego zamiast smażenia? i czy dobry jest ananas ? wiem, że do tego napewno ciemny ryż i jakaś surówka, może pokorje sobie pomidora albo coś.. :> jak myślicie? :> a i jeszcze drugie śniadanie. chciałam zjeśc arbuza, myślicie że ok? i co do tego? :>
Edytowany przez likeaneverbefore 11 marca 2012, 12:27
- Dołączył: 2009-01-24
- Miasto: Radom
- Liczba postów: 8559
11 marca 2012, 12:47
arbuz jest jak najbardziej w porządku na 2 sniadanie
- Dołączył: 2012-02-05
- Miasto: Gdynia
- Liczba postów: 864
11 marca 2012, 12:48
Galahda napisał(a):
arbuz jest jak najbardziej w porządku na 2 sniadanie
dokładam jeszcze jogurt naturalny :>
- Dołączył: 2011-12-06
- Miasto: Jamajka
- Liczba postów: 160
11 marca 2012, 12:54
jeśli masz teflonową to możesz usmażyc na sucho :)
- Dołączył: 2012-02-16
- Miasto: Toruń
- Liczba postów: 42
11 marca 2012, 12:58
można upiec we folii, w rekawie, mozna dodać warzywa, owoce... (zrawina, ananas, pory- co sie lubi)... mozna zrobic w płatkach kukurydzianych -zamiast w bułce tartej.... jest mase mozliwości....
- Dołączył: 2012-02-13
- Miasto: Warszawa
- Liczba postów: 13239
11 marca 2012, 13:14
Ananas zawiera bromeline enzym ktory ułatwia spalanie tłuszczu ale tylko taki świeży nie z puszki. A kotlet z piersi możesz sobie usmazyc na patelni teflonowej bez tłuszczu albo w jakiś ziolach na grillu. Na II śniadanie arbuz i np. Banan
- Dołączył: 2012-01-14
- Miasto: Gdańsk
- Liczba postów: 2902
11 marca 2012, 13:26
Można kotlet usmażyć na teflonie bez tłuszczu lub upiec w folii w piekarniku. Arbuz + jogurt na drugie śniadanie ok.
- Dołączył: 2010-05-11
- Miasto: Chojnice
- Liczba postów: 914
11 marca 2012, 16:50
obtoczyć w mleku i płatkach owsianych, usmażyć na oliwie z pestek winogron na patelni,