- Dołączył: 2011-11-03
- Miasto: Białogard
- Liczba postów: 418
4 marca 2012, 17:21
Mam pytanie, czy podczas odchudzania można jeść warzywa na petelnię ?? smaże ję na oliwie z oliwek i jem z brązowym ryżem lub kaszą gryczaną. Z tego co wyczytałam nie mają dużo kalorii.
Edytowany przez Anielica1986 4 marca 2012, 17:21
- Dołączył: 2011-10-17
- Miasto: Pieszyce
- Liczba postów: 13331
4 marca 2012, 17:53
Wręcz TRZEBA (złamany regulamin) dodać trochę tłuszczu do warzyw. Witaminy A, D, E i K przyswajane są tylko za pomocą tłuszczu. Przecież nie musi to być masło czy smalec wystarczy zwykły olej np jedna łyżeczka oleju a reszta wody. Poza tym same ziemniaki nie są tuczące a 70 kcl to nie taka tragedia. Jak chcecie na siłę uniknąć kcl to może najlepiej pić sama wodę.
- Dołączył: 2012-01-14
- Miasto: Gdańsk
- Liczba postów: 2902
4 marca 2012, 18:00
Każde warzywa są ok, jeżeli nie są polane jakimś tłustym sosem. Oprócz warzyw do obiadu dodaj kaszę/ryż/makaon i jakieś mięso typu kurczak/indyk/ryba. Warzywa można polać oliwą z oliwek.
4 marca 2012, 18:02
Można, ja jem te z ziemniakami i mają bardzo mało kalorii... Nie popadajmy w przesadę.
Można z ryżem, ale ja zazwyczaj wcinam same :D